Opavští fotbalisté absolvovali první trénink

7. 1. 2015
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

O P A V A - Hráči Slezského FC Opava mají za sebou dvoudenní zátěžové testy v Prostějově a ve středu dopoledne poprvé vyběhli na trávník. Opavští se v kabině sešli kompletní včetně dvou nových tváří - Adama Kušnera z Hranic a Tomáše Jursy z Karviné. Šanci dostali také Stanislav Lavrovič a Pavel Macíček z rezervy a starší dorostenec Jakub Janetzký.

„Čeká nás klasická zimní příprava, která ale nebude tak dlouhá jako loni, kdy jsme byli ve třetí lize. Ty tři měsíce byly ubíjející, teď před sebou máme sedm týdnů,“ řekl na úvod trenér opavských fotbalistů Jan Baránek.

Ten může počítat s novou posilou Tomášem Jursou, který je s Opavou domluvený na tříletém kontraktu. Pětadvacetiletý záložník naposledy působil v Ústí nad Labem, šest zápasů za Teplice si střihl i v první lize. Nyní bude karvinský odchovanec možná trochu překvapivě oblékat žluto-modrý dres.

„V Ústí jsem byl tři roky a už jsem jít domů. Navíc mi v zimě skončilo hostování. Karviná si mě oťukávala, ale Opava byla konkrétnější a rychlejší, proto jsem tady,“ upřesnil Jursa, který se ještě nevzdal myšlenek prosadit se v nejvyšší soutěži: „Nyní jsem v Opavě a chtěl bych být mužstvu platný. Domluvili jsme se na tříleté smlouvě, takže v budoucnu je možná i liga. Mám pětadvacet let, ještě rád bych tam nakoukl.“

Kromě něj zůstane ve Slezsku i útočník Adam Kušner z divizních Hranic. Ten úspěšně prošel podzimním testem a v Opavě bude hostovat do konce letošního ročníku. „Chodil jsem do práce, ale už na konci listopadu jsem dal výpověď. Taková nabídka může přijít jen jednou za život, takže jsem rád, že to dopadlo dobře,“ uvedl Kušner.

„Těším se na trénování. V Hranicích jsem chodil na tréninky po práci. Tady mám čas připravovat se a regenerovat. Trénovat bych měl s áčkem, a i kdybych nakonec kopat za rezervu MSFL, furt je to pro mě lepší, než hrát divizi. Záleží na mně, jestli budu nastupovat a dávat góly,“ uvědomuje si třiadvacetiletý forvard.

Už v sobotu čeká Slezský FC první zápasový test. Opavští na umělce v Opavě-Kylešovicích vyzvou rezervu Slovácka. Utkání startuje ve 13 hodin.

Fotogalerie ze zahájení přípravy


sdílet