Opava hostí derby, dorazí Třinec

13. 3. 2015
Redakce

O P A V A - První domácí zápas jara je tady. Do Městských sadů míří Třinec. Pro opavský klub osudový soupeř letošní sezony. Slezané právě na týmu zpod Javorového ztroskotali v Českém poháru. Na třineckém hřišti navíc skončila jejich podzimní neporazitelnost. Opava má tak výběru trenéra Marka Kalivody co vracet. Derby startuje v Městských sadech v <b>sobotu 14. března od 18 hodin</b>.

Třinečtí před startem jarní části ztráceli na Opavu šest bodů, před týdnem na rozdíl od našeho týmu dokázali naplno bodovat, když na domácím trávníku porazili mostecký Baník gólem Martina Motyčky čtyři minuty před koncem. Těsně před touto brankou neproměnil domácí Pavel Malíř pokutový kop.

„S výhrou jsem samozřejmě moc spokojen, takhle se přesně hraje o záchranu. Potěšilo mě, že i když se jednalo o první kolo, tak hráči do hry dali kus fotbalovosti. Hlavně v první půli, po změně stran už to byla spíš nakopávaná," vydechl si po utkání třinecký trenér Marek Kalivoda.

Třinečtí během zimní přestávky sáhli k posílení. Do ofenzivy získali Pavla Malcharka. Kdysi velký talent českého fotbalu hrával už v šestnácti druhou ligu za Vítkovice, prošel si také pražskou Spartou, kopal za Spartak Trnava, Slovácko, Plzeň nebo Baník, naposledy oblékal dres Zlína.

Dalším nováčkem je záložník Václav Tomeček, který prošel Znojmem, Zlínem, Brnem a Olomoucí. Z Prostějova pak do týmu od polských hranic dorazil stoper Pavel Hloch, mimochodem jeho mladší bratr byl na testech v opavské devatenáctce. Poslední novou tváří je pak slovenský záložník Marek Gajdošík, jenž hrával za Sereď a je odchovancem Nitry.

Naopak třineckou kabinu opustili Kundrátek, Zawada a Lukáš. Když si ale celkově uděláme exkurzi v třinecké kabině, dýchne na nás zkušenost. Vždyť takový Benjamin Vomáčka má i zkušenosti s Ligou mistrů. Pestrý fotbalový životopis má také dvaatřicetiletý útočník Ondřej Smetana.

Zde je výčet jeho štací: Vítkovice, Baník Ratíškovice, Fotbal Fulnek, Slovan Liberec, 1. FC Slovácko, FK Senica (SVK), K. Sint-Truidense (BEL), Slovan Bratislava (SVK), Hansa Rostock (GER), Enosis Neon Paralimni (CYP) a SV Elversberg (GER). Své má odkopáno jak obránce Lukáš Kubáň, tak gólman Lukáš Paleček.

Opavu rozhodně nečeká v sobotu jednoduchý soupeř. „V Ústí jsme nepodali až tak špatný výkon. Dá se na něm stavět. Nyní hrajeme proti Třinci, bezesporu těžký soupeř, ale na domácím trávníku body ztrácet nemůžeme,“ pověděl opavský stoper David Mikula.

Sobotní zápas s Třincem má úvodní výkop na programu v 18 hodin.

Upozornění

Utkání s Třincem bylo vyhodnoceno jako rizikové, z tohoto důvodu bude uzavřena tribuna H2.


sdílet