Lumír Sedláček: Hlavní je, ať nám drží zdraví

3. 1. 2013
Redakce

Nejzkušenější hráč v kádru Slezského FC Opava se podělil o svá očekávání před zimní přípravou.

"Víme, do čeho jdeme. Musíme se teď dívat jenom na sebe a tvrdě pracovat. Jsou to dva měsíce, z kterých fotbalista žije celý rok," říká Lumír Sedláček.

Kapitán týmu zažívá už sedmnáctou přípravu v kariéře. "V mých začátcích to pro mě nebylo jednoduché. Například pod trenérem Jiřím Nevrlým toho na mě bylo opravdu hodně."

"Fotbal jde ale dopředu a přípravy se mění. Dnes už to není takový zářez jako dříve, kdy běhali všichni stejně. Nyní trénujeme na základě fyzických testů a každý ví, na jaké tepové frekvenci má běhat. Posunuje se to spíš směrem k rychlosti."

"V Polsku jsem zažil přípravu prakticky jenom s balonem, s minimem běhání v parku. Je to cesta, kterou se teď vydává spousta mužstev."

Opavští hráči zažijí první přípravu pod trenérem Davidem Vavruškou. Ten svým svěřencům před prosincovou dovolenou vzkázal, že na zimní přípravu klade značný důraz.

Lumír Sedláček k tomu říká: "Nemyslím si, že David Vavruška je typ trenéra, který nás bude tahat někde po lese. Očekávám podobný styl tréninků jako na podzim. Určitě jsou před námi tréninky na hřišti, které jsou fyzicky náročné."

Hráče v úvodní fázi přípravy čekají tréninky na umělé trávě prokládané spinningem a posilovnou. V první polovině února zamíří opavský tým na soustředění v Luhačovicích.

"Soustředění máme naplánované na dva, tři týdny před zahájením jarní části ročníku. Tam už to nebude tolik o kondici, i když i té se budeme věnovat. Předpokládám, že v Luhačovicích se zaměříme hlavně na věci herního a taktického charakteru."

Opavský kapitán vstupuje do zimní přípravy s jedním přáním: "Nejpodstatnější teď je, aby všichni kluci byli zdraví a aby se nám vyhýbala zranění."


sdílet