Devatenáctka zahájila přípravu bez Matěje Helebranda

11. 1. 2016
Redakce

O P A V A – Klíčovou oporu v podobě obránce Matěje Helebranda postrádal trenér opavské devatenáctky Alois Skácel na zahájení zimní přípravy před jarní částí nejvyšší dorostenecké soutěže.

Jeden z největších současných talentů Slezského FC byl posunut ke druholigovému áčku a dostane příležitost, aby se porval o šanci prosadit se do sestavy. Trenér opavského mužstva U-19 ovšem doufá, že tento bek mužstvu pomůže v bojích o záchranu. Slezanům aktuálně patří sedmnáctá příčka se čtyřiadvaceti body. I když s ostatními celky poměří síly o udržení v soutěži, jejich pozice je nejlepší za poslední tři roky.

„Loni to byl Kuba Janetzký, nyní Matěj. Je to správné, že se hráči posouvají dál. Pro ostatní se jedná o výbornou motivaci. Navíc k nim můžeme připočíst Lukáše Češka a Adama Rolného, kteří ještě nedávno hráli za devatenáctku,“ mínil kouč Alois Skácel, jenž si je zároveň vědom toho, že Matěj Helebrand má před sebou těžký půlrok:

„Záleží na Matějovi, jak se se svou šancí porve. Věřím, že nám ještě pomůže. Osobně ho čeká náročný půlrok, vedle fotbalových povinností v klubu má před sebou maturitu, navíc bojuje ještě o reprezentační dres. Vše se ale dá zvládnout. Je to také o tom, jak si člověk nastaví svůj denní režim.“

V následujících dnech a týdnech mladí Opavané absolvují pro mnohé fotbalisty neoblíbený zimní dril, jenž kromě tréninků zahrnuje také šestici přípravných zápasů, přičemž jeden z nich už mají za sebou. V plánu je také soustředění v kravařské Buly Aréně. Jarní část startuje už 20. února.

„Musíme se na jaro dobře připravit. Jak jsem již řekl, hráčům do sezony zasáhnou i maturity, budou to pro ně náročné měsíce,“ poznamenal kouč opavské devatenáctky.

„Soutěž je vyrovnaná. Bodové rozestupy jsou minimální. Naší prioritou je záchrana, uděláme pro ni všechno. Po podzimu jsme mohli mít více bodů, škoda některých nepovedených domácích zápasů, hlavně ten se Slováckem, který jsme měli rozehraný na vítězství. Během podzimu nás trápila místy i docela početná marodka, k tomu Matějovy repre povinnosti,“ dodal na závěr.


sdílet