Jaro startuje, Opava se chce v tabulce posunout výše

2. 3. 2016
Redakce

O P A V A – Fotbalové jaro je tady. Součástí jeho startu je i tradiční tisková konference. Ta se v prostorách Městského stadionu uskutečnila ve středu.

S novináři pohovořil předseda představenstva Marek Hájek, náměstek primátora a člen představenstva Martin Víteček, generální manažer Alois Grussmann, technický ředitel Jaroslav Rovňan, hlavní kouč Jan Baránek a kapitán Zdeněk Pospěch.

V první řadě se řešily změny v kádru. „Několik hráčů odešlo. Šlo o kluky, kteří nebyli tolik vytěžování,“ řekl Alois Grussmann. Do Vítkovic zamířili František Metelka s Davidem Mikulou, na Žižkov Jan Svatonský, do Prostějova Tomáš Machálek, do Líšně Dominik Duda a Zbyněk Pospěch posílil Karvinou. „Všichni zmiňováni odešli na hostování,“ dodal Alois Grussmann.

Nováčky v opavské kabině jsou útočník Jakub Přichystal a záložník Václav Mozol. Prvně přichází na půlroční hostování, druhý na přestup, s tím, že podepsal smlouvu na 2,5 roku. „Vašek Mozol je typ fotbalisty, který nám chyběl, je kreativní, má dobrou kopací techniku. Jeho výkony mají vzrůstající tendenci,“ pochvaluje si trenér Jan Baránek.

„Tím nechci říci, že má místo v základní sestavě jisté, i on musí o něj bojovat,“ podotkl kouč, který řekl, že jeho tým bude hrát jiným stylem než na podzim. „Je to dáno tím, že odešel Zbyněk Pospěch, který nám bude chybět. Chceme hrát agresivnější, běhavější fotbal,“ pověděl ještě trenér, s tím že na devadesát procent má jasno o sestavě, která vyběhne v sobotu na půdě Vlašimi.

Vedení SFC se podařilo na přestup dotáhnout příchod stopera Dominika Simerského, ten stejně jako Mozol podepsal kontrakt na 2,5 roku.

Nový partner a jarní cíle

„Každý trenér chce mít co nejkvalitnější tým, ale nechceme pracovat tím stylem jako předchozí manažer, který přivedl klub do insolvence. Alois Grussmann má výborně načtenou ekonomickou linii, prošel si práci představenstva. Společně s trenérem ví, v jaké finanční kondici se klub nachází. Oba pracují s rozvahou, za což jsem rád,“ řekl Marek Hájek.

Na tiskovce se také hovořilo o novém partnerovi. „Jednáme přes půlroku. Tato jednání jsou intenzivnější, řešíme konkrétní podmínky. Věřím, že jdeme správným směrem,“ uvedl Martin Víteček. K jarním cílům se vyjádřil ještě Jan Baránek: „Chceme vylepšit současné postavení, protože v podzimní části jsme chtěli získat více bodů, než se nám ve skutečnosti podařilo. Musíme lépe zvládat závěry zápasů.“


sdílet