Slezský FC už v pátek vyzve Karvinou, kandidáta na postup

17. 3. 2016
Redakce

O P A V A - Jeden z velkých favoritů druhé ligy MFK Karviná se v páteční předehrávce představí na opavském stadionu. Tým trenéra Jozefa Webera v minulém kole nehrál, v prvním jarním kole zvítězil na Žižkově nad Vyšehradem 2:0. Pro opavského fanouška bude pikantní to, že se v barvách soupeře představí odchovanec Slezského FC Zbyněk Pospěch.

Karviná v zimě posilovala. Velkou hvězdou je bezesporu Zbyněk Pospěch. Zkušený a důrazný útočník s řadou prvoligových zkušeností. Dalším nováčkem je stoper Jan Hošek. Odchovanec pražské Slavie má za sebou angažmá v Teplicích a také v polské Cracovii Krakov. Na svém kontě má sedmapadesát prvoligových startů, ve kterých vstřelil dvě branky.

Zkušenostmi oplývá i dvaatřicetiletý slovenský obránce Marek Janečka. Rodák z Levoče hrával za Bánskou Bystrici, Podbrezovou, Spartak Trnava nebo německou Hansu Rostock. Jednou z posledních nových tváří karvinské sestavy se stal estonský záložník Sander Puri. Sedmadvacetiletý reprezentant své země hrával ve Finsku, Skotsku nebo Řecku. Za národní tým odehrál 64 zápasů s bilancí čtyř vstřelených gólů.

Když k těmto hráčům připočteme Moravce, Zeleného, Juřenu, Dreksu, Budínského, Urgelu nebo Glasera s Eismannem, postaví se proti Opavě nadprůměrný druholigový tým. První vzájemný zápas obou soupeřů skončil pátého září jasným vítězstvím Karviné 3:0. Dvě branky dal Budínský, jednu přidal Urgeľa.

„Karviná je z našich prvních tří soupeřů jara nejkvalitnější. Vzhledem k tomu, že jsme s Vyšehradem ztratili, nemůžeme si dovolit další ztrátu. Budeme spoléhat na podporu diváků. Věřím, že utkání zvládneme,“ řekl nejlepší hráč sobotního duelu Václav Mozol.

Opavský kouč Jan Baránek bude muset sáhnout nutně k jedné změně v sestavě. Do zápasu nebude moci za čtyři žluté karty nastoupit stoper Jan Žídek. Jeho místo s největší pravděpodobností zaujme Josef Dvorník.

Výkop pátečního derby je na trávníku v Městských sadech na programu od 18 hodin, přijďte podpořit Slezský FC! Zápas byl vyhodnocen jako rizikový, z toho důvodu bude uzavřen sektor H2 a při vstupu na stadion budou prováděny bezpečnostní prohlídky.

Pokud se nemůžete utkání osobně zúčastnit, můžete jeho průběh sledovat díky textovému on-line přenosu na webu Onlajny.com nebo prostřednictvím livestreamu na sázkových kancelářích Tipsport či Chance.


sdílet