Opavu čeká další slezské derby, vyjíždí do Třince

25. 3. 2016
Redakce

O P A V A – Po domácí remíze s Karvinou čeká fotbalisty opavského áčka další regionální derby. V sobotu dopoledne se od <b>11 hodin</b> představí na půdě Třince, který v posledních kolech chytil poměrně solidní formu.

Třinečtí na úvod jara sice prohráli v Českých Budějovicích 1:3, ale v následujících zápasech se dokázali zvednout. První vlaštovkou zlepšení výkonů se stala bezbranková remíza před vlastními fanoušky s lídrem tabulky Fotbalové národní ligy ze Znojma. Během minulého víkendu na Žižkově porazili poměrem 2:0 Vyšehrad.

Obě branky vsítil zkušený Pavel Malcharek, který prošel celou řadou českých klubů, mezi nimiž zmiňme například pražskou Spartu, Zlín, Plzeň nebo třeba Slovácko. Opava by si mimochodem na tohoto borce měla dát pořádný pozor. Stejně tak jako na vytáhlého útočníka Reného Dediče. Ten v třinecké sestavě operuje na hrotu a jednou z jeho činností, ve které dominuje, je sklepávání míčů svým spoluhráčům. Z toho profitují zejména záložníci, kteří nabíhají z druhé vlny.

K nim mimochodem patří Jaroslav Málek, jenž je stejně tak dobře použitelný na hrotu. Tento hráč si udělal jméno ve třetiligovém Hlučíně, kde se mu herně i střelecky dařilo. Není divu, že si ho Třinec následně stáhl a vzápětí i začal zařazovat do sestavy. Málek přitom není jediným fotbalistou Třince s hlučínskou minulostí. V tomto ohledu musíme zmínit také stopera Marka Čelůstku, jenž naposledy vytvořil středovou dvojici v třinecké defenzivě společně se zkušeným Pavlem Hlochem.

Na kraji obrany hraje Martin Jánošík, jenž mužstvo posílil v zimě z Liberce. Na zkoušce byl dříve také v Opavě, ale trenéři si ho v kádru neponechali. Třinci v současnosti se sedmnácti body patří dvanáctá příčka v tabulce. Před posledním Vyšehradem má čtyřbodový náskok, na osmý Slezský ztrácí stejný počet bodů.

V čele realizačního týmu áčka stojí známé fotbalové veličiny. Hlavního trenéra dělá Karel Kula, ten je zároveň i předsedou představenstva a generálním manažerem klubu. Asistuje mu Martin Zbončák, jenž jako hráč prošel Brnem, Spartou anebo třeba Dynamem Moskva. Sportovním manažerem a vedoucím mužstva je Benjamín Vomáčka. Ten mimochodem ještě donedávna nastupoval v základní sestavě.

Opava do Třince nejezdí ráda. Před dvěma lety zde smolně prohrála 1:2, když po poločase vedla zásluhou nádherné trefy Schaffartzika. Ve druhé půli ovšem dostal červenou kartu Tomáš Mrázek a v hektickém zápase nakonec domácí góly Motyčky a Joukla duel otočili.

Stejným výsledkem skončilo také podzimní klání na Městském stadionu v Opavě. Po velmi špatném výkonu Slezského FC zaslouženě zvítězil Třinec. Obě branky Třince vsítil Teplý, jenž se stále řadí k oporám mužstva. Opava nemá o motivaci postaráno jenom kvůli předchozím nelichotivým výsledkům ze vzájemných zápasů, ráda by oslavila také první letošní vítězství. V duelech s Vlašimí, Vyšehradem a Karvinou totiž vždy pouze remizovala.

Utkání v Třinci má začátek v 11 hodin místo tradičních 10.15. Vedení klubu vyhovělo žádosti České televize, která má v plánu ze dvacátého kola odvysílat dva přímé přenosy. Druhým z nich se stane duel mezi béčkem Olomouce a Pardubicemi.

Zápas můžete sledovat také díky textovému on-line přenosu na webu Onlajny.com.

Utkání bude řídit jako hlavní rozhodčí Jiří Houdek. Na čarách mu budou asistovat Jakub Hrabovský a Miroslav Fišer.

Sestava Třince z utkání s Vyšehradem: Paleček – Velner, Čelůstka, Hloch (30. Salachna), Jánošík (69. Ceplák) – Bedecs, Motyčka – Malcharek (87. Joukl), Málek, Janoščín – Dedič.


sdílet