SFC Opava 1–2 MFK Frýdek-Místek

29. 1. 2013
Redakce

Slezský FC nestačil v přípravném utkání na tým Frýdku-Místku, když jedinou branku opavského týmu vstřelil testovaný obránce Ján Čarnota.

Úvod utkání žádné výraznější šance nepřinesl, první gólová příležitost byla vidění až v 18. minutě. Lumír Sedláček našel na hranici pokutového území Ficka, který posunul míč do běhu Prokešovi. Brankář Prepsl však pohotově vyběhl a střelu opavského útočníka vyrazil do bezpečí.

O pět minut později centroval z pravé strany Krčmařík, na míč si naskočil Ficek, ale míč z jeho hlavy na branku soupeře nezamířil.

Frýdek-Místek se ve 24. minutě hned ze své první příležitosti ujal vedení. Václav Mozol zahrával přímý volný kop a míč po dvojnásobné teči skončil za zády bezmocného Štencla.

Opavští hráči odpověděli Sedláčkovou střelou z dálky, která skončila vedle brány. Chvíli poté Ficek nahrál Jurečkovi, který střelou ze střední vzdálenosti vyzkoušel pozornost brankáře Prepsla.

Slezskému FC se podařilo vyrovnat v 35. minutě. Rohový kop z levé strany obrana soupeře odvrátila zpět k exekutorovi standardní situace Sedláčkovi, který poslal prudký centr do pokutového území. Ján Čarnota si naběhl směrem k přední tyči a poslal míč za Prepslova záda.

Minutu před koncem první půle rozehrál Sedláček míč doprava na Krčmaříka. Jeho centr z pravé strany trefil z voleje Ficek, ale střela opavského záložníka mířila dopostřed brány.

Po přestávce vyběhla na hřiště druhá opavská jedenáctka, která ovšem hned v první minutě pobytu na hřišti obdržela branku. Skotnica odcentroval z levé strany a Jakub Teplý hlavou poslal Valcíře do vedení, když jeho pokus do sítě doputoval s pomocí tyče.

Střelec druhé branky hostí činil opavskému týmu značné problémy. Ve 49. minutě utekl obraně, ale Jakub Swiech situaci napravil úspěšným obranným zákrokem. O pět minut později Teplý prověřil brankáře Hampla střelou z úhlu.

Opavský tým se ke střele dostal až v 67. minutě, kdy Binarova tečovaná střela z dálky brankáři hostí problémy nenadělala. Ostatní útoky Slezského FC postrádaly kvalitní finální přihrávku.

V závěru utkání ještě dvakrát zahrozil aktivní Teplý. Nejprve se propracoval do šance, kterou mu na poslední chvíli zhatil Kuděla, v 82. minutě stejný hráč pohotově vystřelil z vnějšku pokutového území mimo bránu. Opavský tým už do konce zápasu odpovědět nedokázal a Frýdek-Místek si tak odvezl z Kylešovic výhru 2–1.

SFC Opava – MFK Frýdek-Místek 1:2 (1:1)
Branky: 24. Mozol, 46. Teplý – 35. Čarnota.

Sestava SFC Opava

1. poločas: Štencel – Čarnota, Metelka, M. Uvíra, Hrabina – Krčmařík, Wirth, Sedláček, Ficek – Prokeš, Jurečka.
2. poločas: Hampel – Zapletal, Kuděla, Swiech, Schaffartzik – Partyš, Kašný, Binar, Šrom – Jukl, Lokša.

Hodnocení trenéra, fotografie

Reakci Davida Vavrušky po závěrečném hvizdu naleznete na webu Deníku, kde se nachází také fotogalerie z utkání.


sdílet