Zapalač překonal virózu a maká na kondici. Na tréninku si přidávám, hlásí

17. 1. 2017
Redakce

Opava – Proti zlínskému Fastavu nechyběl v základní sestavě opavského týmu ani ofenzivní záložník Petr Zapalač. Zimní příprava pro něj nezačala zrovna nejlépe, bojoval s virózou. Nyní už naplno trénuje. „Musím ještě nabrat fyzickou kondici, kterou jsem ztratil,“ přiznává.

Petře, máte za sebou první zápas přípravy, jak jste ho viděl?
Je to první zápas, navíc proti velmi kvalitnímu soupeři. Šlo o to, abychom naběhali co nejvíce kilometrů. Je třeba nabrat fyzickou kondici.

Začali jste pěkně zostra, hned na rozjezd hrát proti přednímu týmu ligy…
Je to lepší hrát proti Zlínu, než někomu ze třetí ligy nebo divize. Osobně mi více dávají zápasy proti kvalitním soupeřům.

Vy osobně jste první dny přípravy vynechal, proč?
Před přípravou jsme dostali individuální plán, který jsem splnil, týden před jejím začátkem jsem onemocněl, což mě trošku mrzí, protože jsem ztratil veškerou kondici. Nyní se do toho snažím co nejrychleji dostat. Přidávám si na tréninku i po něm. Doufám, že mi to co nejrychleji naskočí zpátky.

Na první pohled bylo vidět, že Opava hraje jiným stylem, než jsme byli zvyklí na podzim…
Zkoušíme nové rozestavení, je to o více formacích, abychom naše soupeře v lize co nejvíce potrápili. Jsme v začátcích, máme hodně ztrát vepředu a nepodržíme balon, z toho jsme dělali hodně chyb. Proto na tom musíme více zapracovat.

Vy jste se posunul nahoru a hrajete ještě víc útočně…
Je to u mě nyní méně o bránění. Jsem více v ofenzivě. Je to nová formace, musíme si na to víc zvyknout. Je to o jiných nábězích, prostorech, které ještě nemám tolik zažité. Přechod do ofenzivy je rychlejší tím, že jsme tři vepředu. Máme více prostoru, můžeme lépe kombinovat.


sdílet