Atmosféra byla úžasná, chválí Skuhravý. Velí hlavu vzhůru

19. 3. 2017
Redakce

Opava – Slezský FC podruhé v letošní sezoně výsledkově nezvládl derby s ostravským Baníkem a na stadionu v Městských sadech poprvé prohrál. Jak hodnotil duel opavský kouč Roman Skuhravý?

„Vždycky, když prohrajete jakékoliv utkání, jste zklamaný. Gratuluji Baníku k výhře. Vytěžil z minima maximum. My jsme příležitosti, které jsme měli, nevyužili. Proto jsme prohráli 0:1. Takové zápasy bývají a budou. Zklamaní jsme, ale hráčům jsem v kabině říkal: „Hlavu vzhůru!“ Věřím tomu, že to Baník nebude mít jednoduché v žádném zápase. Jedeme dál,“ říká Skuhravý.

Opavští si v derby vytvořili řadu šancí. Třeba Jurečka měl na noze dva góly, jenže v koncovce se Slezané trápí. „Nemáme v ní klid. Kdybychom dali to, co máme v osmé minutě, zápas se úplně jinak vyvíjí. Daleko víc mě ale mrzí druhý poločas, protože v něm jsme byli jednoznačně lepší. Baník neměl kromě dvou standardek nic. Akce ze strany musíme vyřešit lépe. Měli jsme spoustu standardních situací. V tomhle nám chybí kvalita,“ mrzí trenéra Slezského FC

„Na druhou stranu Baník je zkušené mužstvo. Jeho stoperská dvojice podala výborný výkon. Neměli jsme to jednoduché, ale v koncovce se trochu potýkáme s problémem,“ dodává.

Na hrot útoku posunul opavský stratég Jurečku a Kuzmanović se stáhl na pravý kraj zálohy. „Venca Jurečka vypadá od přípravy výborně. Chtěl jsem ho na tohle utkání. Věřil jsem, že jeho chuť a pohyblivost bude na soupeře platit. Myslím, že se to potvrdilo. Škoda, že ty dvě situace nevyřešil gólově, protože za svůj výkon by si to zasloužil,“ chválí mladého odchovance.

Jaký vliv bude mít tato porážka v konečném účtování letošního ročníku? Baník utekl Opavě na rozdíl čtyř bodů, navíc má lepší vzájemná utkání. „Každý zápas hraje roli. Chceme hrát a vyhrávat. Bavit sebe i lidi. Nyní jsme to nezvládli, ale je to sport. Pro nás se jednou porážkou nic nemění,“ ujišťuje trenér Slezanů.

Derby ozdobila parádní kulisa. „Divákům patří obrovská pochvala. Atmosféra byla úžasná. Před celou republikou se nemáme za co stydět. Trošku mě mrzí to pokřikování na de Azeveda, protože to k fotbalu nepatří,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet