Tenhle tým se nevzdává. Jsem rád, že ho můžu trénovat, chválí kouč Skuhravý

26. 3. 2017
Redakce

Opava – Slezský FC vyřadil z MOL Cupu třetího prvoligistu a urval historický postup do semifinále domácího poháru. I potřetí proti prvoligovému celku opavští fotbalisté museli otáčet skóre, ale znovu to zvládli. Jak duel viděl trenér opavského týmu Roman Skuhravý?

„Do zápasu jsme vstoupili úžasně. Byli jsme jasně lepší, než soupeř. Škoda, že jsme neproměnili obrovské příležitosti,“ mrzí Skuhravého. „Pak jsme vytvořili dvě chyby. Soupeř nám z brejku jednou dal tyč a druhou situaci vyřešil gólem,“ dodává.

„Potřebovali jsme klid. Posledních deset minut jsme byli pod dojmem neproměněných šancí zbrklí. Byli jsme roztažení. Potřebovali jsme se uklidnit. Něco jsme si k tomu řekli a je paráda, že nám to takhle vyšlo,“ usmívá se trenér Slezského FC.

Po změně stran Opavští vsadili na útok a zmáčkli Brno. „Řekli jsme si, že pokud to má být náš poslední poločas v poháru, tak s plnou parádou. Bylo tam víc hektiky, než organizace. Kluci za tím ale šli a zaslouženě vyhráli,“ pochvaluje si kouč Opavy.

Slezané předvedli vynikající výkon a slaví historický postup do semifinále MOL Cupu. Navíc po porážce v derby s Baníkem může být další výhra nad prvoligovým soupeřem důležitou psychickou injekcí pro opavskou kabinu.

„Přemýšlím spíš o tom, že tento zápas nás vrací do hry. Jsem přesvědčený, že tohle mužstvo má na to, aby do 30. kola bojovalo o postup. Teď už je úplně jedno, koho dostaneme. Víme, že tohle jsou pro nás krásné zápasy a máme o jedno krásné utkání víc,“ pokračuje ambiciózní stratég.

Opavě se podařilo potřetí otočit skóre na půdě Slovácka, proti Plzni a nyní i proti Brnu. „Chceme hrát otevřený fotbal a to, že takhle Schaffa (Jan Schaffartzik – pozn. red.) trefil po vypadlé standardce, to je bonbonek navrch. Na mužstvo jsem hrdý, protože je tady dobrá parta a kluci dřou. Zasloužili si to. Jsem rád, že mohu trénovat takové mužstvo, protože tenhle tým se prostě nevzdává,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet