Do Slezska míří Pardubice, Opava je favoritem

30. 3. 2017
Redakce

Opava – Do sobotního zápasu s Pardubicemi jdou opavští fotbalisté v roli jasného favorita, povinnost jim velí vyhrát. Východočechům se letos nedaří, okupují až čtrnáctou příčku tabulky.

Tým z města perníku naposledy prohrál na domácím trávníku se Znojmem 0:1. Opavě budou kvůli karetnímu trestu chybět dva klíčoví hráči – Jan Schaffartzik s Petrem Zapalačem.

První vzájemný duel desátého září na trávníku Pod Vinicí Opava vyhrála 2:0. Obě branky dala ve druhém poločase. V hlavní roli byl útočník Tomáš Smola, který se na hřišti objevil po přestávce. První gól dal sám, a prsty měl i v brance Jana Žídka.

Pardubice se celý podzim trápily, což byl i důvod, proč došlo v zimní přestávce ke změnám v kádru. Z Plzně na východ Čech dorazil plzeňský obránce Jiří Piroch, z Mladé Boleslavi přišel další zadák Antonín Křapka. Z hostování v Hradci Králové se vrátil záložník Jan Shejbal.

„Chtěli jsme přivést takové hráče, kteří by mohli hrát v základní sestavě. S touto trojicí jsme zatím spokojení. Přinesli něco, co nám tady chybělo,“ uvedl sportovní manažer FK Pardubice Vít Zavřel. Čtvrtým novým hráčem je Richard Čiernik ze slovenské Myjavy, jenže přípravu mu zkomplikovalo zranění. Zajímavým hráčem je také mladý útočník David Huf.

„Pro nás to bude trochu jiné než proti Brnu. Čeká nás nepříjemný soupeř, který momentálně hraje lépe venku než doma. Tito soupeři bývají jednoznačně nejtěžší. Do utkání jdeme s plným respektem, chceme ho zvládnout. Pokud ve fázi přípravy a zápasu něco podceníme, může nás to krutě vytrestat,“ řekl k sobotnímu soupeři opavský trenér Roman Skuhravý.

„Pardubice jsou týmem, který má lepší ofenzivu. Toho bychom rádi využili. Směrem dopředu mají nebezpečného Kajambu s Petráněm, kteří jsou rychlostně vybavení. Musíme si dát pozor na brejk a standardky. Jednoznačně klíčový je pro ně Jeřábek. V přechodové fázi si musíme dát pozor na něj,“ pokračoval kouč Slezanů.

Opava nebude kompletní, chybět budou výše zmínění Schaffartzik se Zapalačem. „Pro nás jsou to oba velmi důležití hráči. V týdnu jsme pracovali na jejich náhradě. Tím, že kluci jsou momentálně hladoví, tak věřím, že se nám to podaří. Mají další šanci si říct o místo v sestavě,“ uzavřel Roman Skuhravý.

Duel má úvodní výkop na stadionu v Městských sadech v sobotu 1. dubna od 18 hodin. Z utkání bude připraven také textový on-line přenos.

Vstupenky z derby platí i na Pardubice

Do prodeje půjde před utkáním s Pardubicemi omezený počet vstupenek. Tedy ten, který nebyl prodán v balíčku na zápas s ostravským Baníkem.


sdílet