Mladé Boleslavi nejedeme dělat sparingpartnera, hlásí kápo Žídek

25. 4. 2017
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC už opustili Městské sady a připravují se na velkou pohárovou bitvu nedaleko jejího dějiště. Opavští v semifinále MOL Cupu vyzvou Mladou Boleslav, která je favoritem. Poraženecké řeči ale v opavské šatně nečekejte. „Nálada v kabině je velmi dobrá. Na zápas se strašně těšíme,“ říká obránce Jan Žídek.

Slezský FC ve Fortuna národní lize vyhrál v Prostějově a tři body potvrdil domácím vítězstvím nad Českými Budějovicemi. Na důležitou pohárovou bitvu se tak naladil vítězně. „Povedlo se nám to. V šatně vládne skvělá atmosféra. Dvě poslední výhry pro nás byly důležité. Hlavně ta poslední, kdy jsme si dokázali, že umíme hrát dobrý fotbal,“ pokračuje důležitá postava Opavy.

Slezanům nadělil los obhájce loňského prvenství z Mladé Boleslavi. „Do zápasu ale rozhodně nejdeme s poraženeckou náladou. Chceme ukázat bojovného ducha. Nejedeme tam jako žádný sparingpartner. Soupeři nedáme nic zadarmo,“ slibuje zkušený stoper.

Fanoušci v nedělním duelu s Českými Budějovicemi skandovali „Evropa! Evropa!“ Dá se říct, že od evropských pohárů teď Opavu dělí pouze dvě výhry. „Spousta lidí se tomu může smát, ale my tuhle možnost opravdu bereme a zkusíme o ni zabojovat,“ tvrdí Žídek.

Ve městě škodovek nebude opavský tým sám. Podpořit se jej chystá početná skupina příznivců ze Slezska. „Víme, jak naši fanoušci dokážou být skvělí. Třeba na Slovácku nám vytvořili domácí prostředí, byli super. Věřím, že jich do Mladé Boleslavi dorazí co nejvíc a ukážou Čechám, jak se fandí,“ přeje si opavský odchovanec.

Tým odcestoval směrem střední Čechy už v úterý. Usídlil se nedaleko Mladé Boleslavi v Benátkách nad Jizerou. „Je lepší, když se jede dřív a nemáme před sebou v den zápasu dlouhou cestu. Na zápas se v klidu připravíme. Náš vedoucí Jarda Rovňan vybral parádní ubytování. Má na to nos,“ usmívá se Jan Žídek.


sdílet