Náročný program pokračuje. Opavský tým míří na jih Čech

28. 4. 2017
Redakce

Opava – Po pohárovém semifinále v Mladé Boleslavi, které pro opavské borce skončilo historickým postupem do finále MOL Cupu proti Zlínu, bude Slezský FC během tří dnů opět cestovat ven. Nyní se vydá na dalekou pouť do Sportovního areálu Soukeník, kde hraje své domácí utkání Táborsko. Sobotní zápas má výkop stanoven na 17.00.

Oproti jiným sezonám v té letošní zůstávají Jihočeši za očekáváním ve středu tabulky. Bývalo totiž zvykem, že patřili k tomu nejlepšímu, co naše druhá nejvyšší soutěž mohla nabídnout. Táborskou pozici na špici do jisté míry v tomto ročníku převzal i opavský celek, který je zatím třetí.

Můžeme doufat, že víkendový duel bude mít pro Opavu stejný průběh jako poslední vzájemné měření sil. To v půlce října bylo jasně v režii Slezanů. Na svém stadionu v Městských sadech soupeře deklasovali výsledkem 5:0 a Václav Jurečka s Nemanjou Kuzmanovićem si připsali po dvou gólech, trefil se i Jan Schaffartzik.

Domácí ovšem Opavě mají co vracet a dá se předpokládat, že udělají maximum pro to, aby se podzimní blamáž neopakovala. Jestli by se mělo pokračovat v duchu minulých ročníků, pak by při duelu těchto soupeřů opět mohl být k vidění atraktivní fotbal. Vzpomeňme například na zhruba tři roky staré utkání ve slezské metropoli, které skončilo remízou 3:3. Na druholigové poměry se přitom hrál vyloženě nadprůměrný fotbal. Zajímavostí je, že poslední dvě vystoupení opavského celku v Táborsku skončila remízami 2:2.

Jihočeský protivník ovšem momentálně kdovíjak oslnivou formou rozhodně neoplývá. V předminulém kole sice doma porazil Ústí nad Labem, ale předtím prohrál ve Znojmě a minulý týden pak padl proti Baníku. Nutno ovšem dodat, že porážka s ostravským mužstvem pro něj byla trošku krutá.

„Prohráli jsme. Body už nám nikdo nedá, i když náš výkon byl velmi dobrý. Ukázali jsme, že se můžeme rovnat s úplnou špičkou tabulky. Porazili jsme doma Olomouc, teď si myslím, že jsme si nezasloužili prohrát na Baníku, ale to je fotbal… Určitě nám to zvedne sebevědomí do dalších zápasů,“ komentoval na klubových internetových stránkách táborský záložník Adnan Džafič.

A právě na to si budeme muset dát pozor. Jak vidno, Jihočeši se proti týmům ze špičky umí vyburcovat. Slezský FC si mimochodem bude muset pohlídat nebezpečí, které nese jméno už zmiňovaného Džafiče. Jedná se o nebezpečného fotbalistu, jenž disponuje skvělou kopací technikou a dokáže se prosadit střelami z dálky. Prozatím osm vstřelených gólů na jeho kontě tomu budiž jasným důkazem, tento zápis z něho rovněž dělá i nejlepšího střelce mužstva.

Kromě bosenského šutéra se jihočeský výběr může spoléhat také na dalšího cizince v kádru – Elvista Cikua z Albánie. Velmi zkušeným hráčem v domácím dresu je i Petr Javorek. Ten v minulosti dokonce strávil jednu sezonu v dresu nedalekého Hlučína. Opavským fanouškům je dobře znám také útočník Tomáš Mrázek, který se do Táborska vydal právě z Opavy. Momentálně se však do sestavy příliš neprosazuje.

Velice důležitou změnou si Jihočeši prošli v zimě, kdy v pozici hlavního trenéra skončil na jihu Čech uznávaný Petr Frňka. Nahradilo ho staronové jméno v podobě Romana Nádvorníka. Podle opavského kouče Romana Skuhravého je pod tímto mužem táborská hra účelnější. Uvidíme, jak tomu bude v sobotu.

Zápas startuje v 17 hodin a jeho průběh můžete tradičně sledovat v textovém online přenosu.


sdílet