Být divákem, nenudil bych se, líčí Zapalač. Mrzí ho velká ztráta

16. 10. 2017
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – Na hřišti odmakal celý zápas. Opavský záložník Petr Zapalač poletoval po levé straně hřiště jak je jeho dobrým zvykem. Do šestnáctky Varnsdorfu nasázel spoustu centrů, ze kterých pro soupeře vždy pramenilo velké nebezpečí. Tři góly ale byly pro Slezany málo, s posledním Varndsorfem jen remizovali 3:3.

Petře, máte za sebou zajímavý duel s Varnsdorfem. Diváci viděli šest gólů, penaltu. Výsledek 3:3 je pro vás ale trpký, že?
Pro diváka to byl obrovsky zajímavý zápas. Kdybych byl v jeho roli, určitě bych se nenudil. Padlo hodně branek, byla neproměněná penalta. Divákovi se to muselo líbit, ale pro nás je to velká ztráta. Tenhle zápas jsme měli vyhrát, hráli jsme s posledním týmem. Soupeř měl sice nepříjemné brejky, ale z pěti protiútoků jsme dostali tři góly, což se nám nesmí stávat.

Přitom jste začali dobře. Soupeře jste přehrávali, jenže pak přišel brejk a první inkasovaný gól. O chvíli později jste dostali i druhý. Jak z toho ven?
Kombinačně jsme na tom byli lépe. Drželi jsme balon, vytvářeli jsme si šance, byly tam centry. Soupeř šel dvakrát do brejku a dal nám dva góly. Pro nás to byla obrovsky těžká situace, ale řekli jsme si, že takových zápasů už jsme hráli hodně, takže jsme to chtěli otočit.

Zvládli jste snížit a hned na startu druhé půle i srovnat. Pak jste mohli jít do vedení, jenže Jan Schafffartzik neproměnil penaltu. Kdyby dal třetí gól, asi by Varndsorf pohřbil, že?
Druhý poločas začal podle našich představ. Dali jsme gól, měli jsme penaltu. Jsem si stoprocentně jistý, že kdybychom ji dali, branka na 3:2 by rozhodla zápas. My jsme ji ale nedali. Schaffa (Jan Schaffartzik – pozn. red.) dal předtím plno penalt. Tentokrát neproměnil, což se prostě stává. Třeba ji promění zase příště.

Takže si v kabině nevyslechne sprchu nadávek?
Určitě ne. On už nám vyhrál spoustu zápasů. Takový je fotbal, stává se to. Schaffu určitě podržíme.

Aby toho nebylo málo, krátce po neproměněné penaltě jste inkasovali třetí gól…
Psychicky to bylo obrovsky těžké. My ale víme, že i v uplynulé sezoně jsme spoustu zápasů prohrávali a vždycky jsme zápas buď otočili, nebo ho dotáhli alespoň do remízy. Máme to v hlavě. Opět jsme ale dostali gól z nenápadné akce a musíme si to probrat na videu, protože takové lehké góly nesmíme dostávat.

Závěr už byl prakticky jen o Opavě, že?
Zaměřili jsme se jen na nakopávané balony. Smolík (Tomáš Smola – pozn. red.) to tam vepředu výborně uhrával, i Pušky (David Puškáč – pozn. red.) měl skvělý nástup. Věřili jsme, že ten čtvrtý gól dáme. I třeba z nějaké standardky, ale bohužel se nám to nepovedlo. Mrzí nás to, pro nás je ztráta. Teď nás čekají České Budějovice, kde chceme vyhrát, a napravit tuto chybu.

Co chybělo? Do vápna Varnsdorfu chodil jeden centr za druhým, vznikaly nebezpečné závary, ale nic z toho. Proč?
Měli jsme tam hodně centrů i hlavičky jsme celkem vyhrávali. Byly tam různé závary, ale dobře zachytal gólman. Možná, že nám někdy chyběl větší důraz, nebo trochu štěstí. Nevím, ale je to škoda. Ztratili jsme dva body.


sdílet