Skuhravý: Největším soupeřem jsme byli sami sobě. Je třeba zlepšit defenzivu

20. 11. 2017
Redakce

Opava – Slezský FC po parádním obratu srazil královehradecké Votroky v poměru 3:2 a podzimní část sezony zakončil se ziskem 31 bodů. Vzhledem ke zbývajícím utkáním ještě není známo, na jakou příčku v tabulce to bude stačit. Je ale jasné, že Opavští se na jaře budou prát o postup.

„Jsem spokojený s tím, jakým způsobem jsme zápas vedli. V mých očích jsme byli celý zápas lepší. Tvořili jsme hru, chtěli jsme vyhrát a po zásluze jsme byli odměněni. Možná, že to hosté nebudou slyšet rádi, ale byli jsme lepším mužstvem a zaslouženě jsme vyhráli,“ prohlásil po listopadovém šlágru s Hradcem Králové Roman Skuhravý.

Slezané po první půli prohrávali. Pak ale srovnal Jurečka a zdálo se, že namlsaná Opava brzy přidá druhý zásah, jenže chyba lávky. Z ojedinělého brejku udeřili Votroci, kteří skvěle vyřešili svůj protiútok a získali těsné vedení zpátky.

„Chceme hrát a bohužel v přechodové fázi do defenzivy nejsme úplně přesní. Bohužel jsme neměli obsazený prostor před stopery a Schaffa (Jan Schaffartzik – pozn. red.) vystoupil pozdě. Dostali jsme gól na 1:2, ale moc si cením toho, že jsme výsledek otočili,“ pokračuje opavský trenér.

Tomu skvěle vyšla střídání. Oba útočníci – Václav Jurečka i David Puškáč skórovali. „Rozhodli ofenzivní hráči. Výkony Kuzmanoviće, Smoly a Kayamby byly odpracované. Víme, že kluci na lavičce jsou hladoví a kvalitu mají. Jsem moc rád, že jim to vyšlo. Neměli to jednoduché, protože jejich herní vytíženost není taková, jak by si určitě představovali,“ přiznává Skuhravý.

Ze zápasů s nejbližšími konkurenty v tabulce Slezský FC vytěžil jen bod. Remizoval v Třinci, prohrál v Českých Budějovicích i na půdě Příbrami. Hradec ale v Opavě narazil. „Před zápasem jsem říkal, že je pro nás normální tyto zápasy nezvládat, proto jsme se chtěli chovat nenormálně, což se potvrdilo. Jsem rád, že jsme kalendářní rok, který byl úžasný, zakončili stylově takovým zápasem,“ tvrdí kouč Opavy.

Jak hodnotí podzimní vystoupení opavských fotbalistů? „Podzim byl hodně náročný. Pro nás to byla nová situace. Nechci, aby to tak vyznělo, ale možná to bude znít ješitně: Největším soupeřem na podzim jsme si byli sami sobě, nevyrovnanost tam totiž byla. O to víc si cením bodového zisku, který jsme dokázali získat,“ pochvaluje si Roman Skuhravý. „Chtěl jsem třicet bodů. Ty máme a jsme ve hře o postup. Víme, že na jaře to bude obrovsky náročné a postoupí ten, kdo bude nejsilnější,“ varuje.

Na čem budou Slezané v zimní přestávce pracovat? „Jednoznačně na defenzivě, ale to jsem říkal už loni. Mým hráčům se „bohužel“ líbí hrát do ofenzivy a defenziva je docela vachrlatá, ale to jde za mnou. S tím si musím poradit já jako trenér,“ uvědomuje si.

Jsou ve hře případné posily do obranné fáze? „Nad tím se zamyslíme. Přešli jsme na tři obránce, což mělo dva důvody. Víme, že Zavošovi (Pavlu Zavadilovi – pozn. red.) to víc vyhovuje v prostředku ve třech, a navíc tomu nahrála i absence dvou krajních obránců. Měli jsme dva hráče zraněné. Přešli jsme na to vzhledem k materiálu, který jsme měli k dispozici. Vyhodnotíme si to, a uvidíme s čím půjdeme do jara,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet