Třináctka kralovala na Hané

5. 12. 2017
Redakce

Opava – Nabitý víkend mají za sebou fotbalisté opavské třináctky. Startovali totiž na dvou turnajích. Velice se jim dařilo v Prostějově, kde vybojovali zlaté medaile. Navíc Richard Kovárník se s osmi góly stal nejlepším střelcem turnaje.

O víkendu byli kluci rozděleni do dvou skupin, kdy se jedna zúčastnila třídenního halového turnaje v Bruntále a parta, která převážně reprezentovala SFC minulý týden na halovém MČR, se představila na turnaji organizovaném 1. SK Prostějov,“ vysvětloval trenér Marcel Klajmon.

„Na Hané byly týmy rozděleny do dvou skupin. My jsme z té naší postoupili s odřenými ušima,“ přiznal trenér a dodal: „Zvlášť utkání se Svratkou Brno mělo svou kvalitu a kluci z Brna mne již poněkolikáté přesvědčili o své nesporné kvalitě. Nicméně zápasy kdy už šlo o vše, kluci již zvládli s noblesou. Čili velká pochvala pro ně. Úspěch týmu ještě zvýraznil Ríša Kovárník individuálním oceněním pro nejlepšího střelce za osm vstřelených branek.“

Výsledky SFC Opava

SFC Opava – Staré Město 6:2 (Richard Kovárník 2, Pavel Šrek 2, Patrik Wehowský, Lukáš Vyležík)
SFC Opava – Svratka Brno 3:4 (Richard Kovárník 2, Pavel Šrek)
SFC Opava – 1. SK Prostějov modří 2:4 (Richard Kovárník, Martin Blažej)
semifinále: SFC Opava – TJ Valašské Meziříčí 5:2 (Martin Blažej 2, Richard Kovárník, Pavel Šrek, Lukáš Vyležík)
finále: SFC Opava – 1.SK Prostějov oranžoví 5:2 (Richard Kovárník 2, Martin Blažej 2, Lukáš Vyležík)

Sestava SFC Opava: Matyáš Kadlec, Dominik Malý, Albert Vlašánek, Adam Sedláček, Martin Blažej, Pavel Šrek, Patrik Wehowský, Lukáš Vyležík, Richard Kovárník. Trenér: Marcel Klajmon.


sdílet