Další prověrka pro Opavu, Slezský FC míří na Sigmu

23. 1. 2018
Redakce

Opava – Pátý přípravný duel čeká ve středu 24. ledna na opavské fotbalisty. Slezané tentokrát míří na Hanou, kde je čeká olomoucká Sigma, příjemné překvapení podzimní části nejvyšší soutěže.

Sigmě se zatím v přípravě vcelku daří. Porazila Prostějov 5:0, Hlučín 7:0, Hradec Králové 7:3 a Dunajskou Stredu 2:1. „Zejména v prvním poločase nám domácí ukázali svou sílu. My jsme měli rozjezd do utkání pomalejší, měli jsme v prvních dvaceti minutách trošku těžší nohy. Trošku hůře jsme se také vyrovnávali s rozestavením soupeře, na to jsme museli reagovat,“ řekl po zápase trenér Olomouce Václav Jílek.

„Postupem času jsme se do zápasu dostali. Měli jsme šance, prosadili jsme se nakonec dvakrát ze standardek, takže s výsledkem můžeme být spokojeni. V některých pasážích jsme byli schopni předvádět hru, kterou chceme, ale určitě tam byly také rezervy,“ doplnil kouč Hanáků.

Hanáci prošli minimem změn, ono ani není důvod zasahovat do dobře šlapajícího stroje. Do Plzně odešel útočník Tomáš Chorý, jehož místo zaujal Jakub Řezníček. „Za tyto zápasy jsem rád, jsou pro nás dobrou zkušeností,“ poznamenal opavský kouč Roman Skuhravý, který neměl po dvou duelech ve Zlín příliš důvod ke spokojenosti. „Chceme se prezentovat lepším výkonem než proti Zlínu. Chyběla mi větší hladovost a touha po dobrém výsledku,“ dodal.

Středeční zápas v Olomouci má výkop ve středu od 10 hodin.


sdílet