SFC Opava "B" 0–2 Hradec nad Moravicí

10. 3. 2013
Redakce

Opavský B-tým se dnes na hřišti v Kylešovicích představil v předposledním přípravném utkání. Jeho soupeřem byl tým Hradce nad Moravicí.

V týmu Jana Hrušky nastoupilo hned několik hráčů z A-týmu, kteří tak dostali šanci dohnat zápasové manko. Jedním z těchto fotbalistů byl Robin Wirth, který si připsal první střelecký pokus zápasu, když z dálky prověřil pozornost brankáře.

Na druhé straně dobře zasáhl Petr Štencel, který pohotově vyběhl proti nabíhajícímu soupeři a podařilo se mu střelu mířící do brány zblokovat.

V prvním poločase patřil k nejaktivnějším hráčům Petr Kašný. Opavský záložník dvakrát střílel ze střední vzdálenosti a hrál také důležitou roli před vlastní brankou, když po rohu soupeře vykopával míč z brankové čáry.

Závěr prvního dějství přinesl velkou šanci Mrázka, kterého za obranu vyslal přihrávkou Wirth. Opavský útočník však poslal svou střelu vedle hostující branky.

Deset minut po zahájení druhého poločasu odcentroval zleva Wirth a Zapletal střílel po zemi k tyči, ale brankář Hradce nad Moravicí jeho pokus chytil.

Hosté se v 59. minutě ujali vedení, když se Ondřej Černý dostal k míči a ze střední vzdálenosti poslal křižnou střelu přímo do šibenice Štenclovy branky.

Hradec nad Moravicí mohl chvíli poté navýšit své vedení, ale útočící hráč po svém uvolnění v pokutovém území zamířil půl metru vedle tyče.

Opavský tým odpověděl střelou Jukla, kterou hostující golman musel vyrážet nad břevno. Na druhé straně opět dobře vyběhl proti soupeři Štencel.

Pět minut před koncem hosté potvrdili své vítězství, když povedenou kombinaci zakončoval do prázdné brány bývalý opavský útočník Martin Prohászka.

„Odehráli jsme utkání s vyspělým soupeřem, fotbal to byl pěkný. Zápas rozhodla jedna nádherná střela. Dnes jsme se nedokázali prosadit v koncové části, dělalo nám problém řešit situace před pokutovým územím soupeře,“ řekl k utkání trenér Jan Hruška.

SFC Opava "B" – Hradec nad Moravicí 0:2 (0:0)
Branky: 59. Černý, 88. Prohászka.

Sestava B-týmu

Štencel – Pomp (46. Pfleger), Moravec (46. Drexler), Bubeník, Zapletal – Mrůzek (46. Radzinevičius), Kašný (46. Vybíral), Wirth, Němec (46. Gebauer) – Mrázek, Jukl.


sdílet