Zkušeně jsme si došli po tři body, chválí Skuhravý. Proč seděl Zavadil?

11. 3. 2018
Redakce | Foto: Deník / František Géla

Sokolov – Vstup do jarní části Fortuna národní ligy vyšel opavským fotbalistům na jedničku. Slezané v Sokolově předvedli velmi dobrý výkon. Baníku nasázeli tři branky, navíc dokázali udržet čisté konto a trenér Roman Skuhravý zářil spokojeností.

„Terén nebyl jednoduchý. Hřiště bylo suché a hrbolaté. Hrozně moc si vážím toho, jak zkušeným výkonem jsme si došli pro tři body. Samozřejmě je to jeden ze čtrnácti krůčků, které jsme udělali, ale jsem rád, že ho máme,“ řekl Skuhravý.

Opavskému týmu pomohla rychlá branka, kterou už po deseti minutách hry vstřelil Jurečka. „Bylo vidět, že jsme i kvůli terénu neměli tolik dominantní vstup do zápasu. Bylo tam víc nákopů, takže nám první gól pomohl a uklidnil nás. Mám radost, že ve druhém poločase jsme chtěli dát i další góly, což je pozitivní,“ pokračuje kouč Slezského FC.

„Vencovi to hrozně moc přeju. Pro naše mužstvo odpracuje obrovské penzum práce. V jediné věci mě s..e, což je pohyb na ofsajd hraně. Kdyby si to pohlídal, je top útočníkem. Máme na čem pracovat,“ dodává Skuhravý.

Ten mnohé překvapil svým tahem. V základní sestavě totiž chyběl špílmachr Pavel Zavadil. „Už jen rozhodnutí koho nevzít do nominace bylo těžké. Celý týden jsem měl v hlavě, že bych kvůli těžkému terénu chtěl mít pohyblivější střed, proto Pavel nebyl v zápase od začátku. Poprosil jsem ho o jednu věc: Aby to vzal jako profesionál. My jsme tým a věřím, že to nebude problém,“ doufá Skuhravý.

Zkušený střední záložník by měl nastoupit za týden na půdě Táborska. „Jursa má čtyři žluté karty a Pavel se příští týden ukáže. Už tam nikoho nemusí pustit. Čekám na jeho reakci,“ vysvětluje opavský stratég.

„Nechci, aby hráči měli jistotu. Máme široký kádr a třeba na Zapalače tlačí Stříž. To bylo druhé místo, kde jsem se rozhodoval. Zapi tentokrát dostal příležitost a zvládl to perfektně,“ doplňuje.

Dalším pozitivem je, že opavský tým na západě Čech ani jednou neinkasoval. „Součinnost v obranné trojici plus Honzy Schaffartzika byla skvělá. Takhle jsme chtěli hrát, že se Honza bude zasouvat do čtverky. To byl základní stavební kámen, proč jsme tady vyhráli 3:0,“ uzavírá Roman Skuhravý.


sdílet