Čtvrté místo mezi sportovci? Úspěch i pocta, říká Schaffartzik

20. 3. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Uplynulá sezona byla pro opavského záložníka Jana Schaffartzika životní. Napevno se zabydlel v základní sestavě. Zvládal důležitý post štítového záložníka a navrch dával důležité branky. Zkrátka se vypracoval v klíčového muže výběru kouče Skuhravého. V sobotu vše vygradovalo.

Ve slezském divadle probíhalo vyhlášení ankety o nejúspěšnějšího sportovce Opavska za rok 2017 a rodák z Malých Hoštic obsadil luxusní čtvrté místo.

„Být čtvrtý ve společnosti sportovců, kteří jsou reprezentanti, je pro mě pocta a zároveň úspěch. Musím říci, že mě umístění potěšilo,“ svěřil se Jan Schaffartzik a vzápětí dodal: „Fotbal je ale kolektivním sportem. Je to úspěch pro celý náš tým,“ podotkl.

Fotbal v posledních letech na výsluní moc nebyl. Změna přišla až letos. Vzhledem k tomu, Opava hrála v době vyhlašování ankety v Táboře, musel záložník Slezského FC poslat na pódium místo sebe náhradu. „Bylo jasné, že tam půjde taťka Roman. Dva dny před anketou jsem mu řekl, že tam půjde. Byl z toho nervózní, ale podle referencí mamky, která ho doprovázela, to zvládl s velkým přehledem,“ chválil otce třicetiletý záložník.

Pro Jana Schaffartzika bylo čtvrté místo malým zadostiučiněním. „Tak to i vnímám. Člověk toho prožil v životě hodně. Ukázal jsem, že fotbal mám rád a chci ho dělat naplno. Ještě nedávno by mě ani nenapadlo, že se do takové společnosti mohu dostat. Ještě jednou děkuji všem za podporu,“ dodal na závěr Schaffartzik.


sdílet