Jsme zase o krok blíž našemu snu, těší Kuzmanoviće. Atmosféru si užívá

1. 4. 2018
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Na tiskovce před startem jarní části sezony Nemanja Kuzmanović prohlásil, že stačí vyhrát 14 utkání a Opava bude v první lize. Kapitán Slezského FC se ukazuje jako schopný vizionář. První čtyři zápasy jara jeho parta zvládla luxusně. Neztratila ani bod a míří vstříc svému postupovému snu.

Nemi, čtvrtý zápas a čtvrtá výhra. Zdá se, že start jara zastihl Opavu v parádní formě, že?
Samozřejmě. Tvrdá práce, kterou jsme udělali v zimě, se nám vyplácí. Šlape nám to skvěle. Směrem dopředu to fungovalo i na podzim, v tom pokračujeme. Výborně nám to jde i vzadu, za což jsem moc rád. Doladili jsme některé taktické věci a zatím to vypadá famózně. Máme čtyři nuly za sebou. Nevím, jestli jsem to někdy zažil. Klobouk dolů před celým týmem. Musíme být maximálně spokojeni.

Pamatujete si, kdy jste naposledy inkasovali v soutěžním zápase?
No, to už bude dlouho… Ale jo. Bylo to doma s Hradcem, kdy jsme dostali dokonce dva góly, přesto jsme utkání otočili. Nakonec to byl krásný zápas. Je vidět, že jsme v zimě na něčem pracovali. Jdeme si za svým, po sobotě jsme zase o jeden krok blíž našemu snu. Zbývá ještě deset kroků, které musíme zvládnout. Jdeme zápas od zápasu, jsme na dobré cestě.

Tým působí kompaktně. Obránci často skvěle doplňují ofenzivu. Tentokrát se dokonce trefil Dominik Simerský…
On je útočník v těle obránce, takový náš Brazilec z Brna. (směje se) Domča je výborný hráč. Tlačí se dopředu, což je dneska ve fotbale velká výhoda, když obránce umí bránit, a ještě je platný v koncovce. Podal jako všichni výborný výkon. Dal krásnou branku levou nohou. Samozřejmě se ukopl, ale jsem s ním maximálně spokojený. (směje se)

Vy jste se při svém gólu taky ukopl, nebo jste na zadní tyč opravdu mířil?
Chtěl jsem to trefit na zadní tyč, a že to tak krásně vyšlo, to je někdy o štěstí. Zapadlo to tam ještě líp, než jsem doufal. (směje se)

Hrát před zdejšími fanoušky je nádhera. Měl jsem husí kůži

Po čtyřech jarních kolech máte na postupových příčkách náskok jedenácti bodů. Koukáte často na tabulku?
Tabulku samozřejmě sledujeme. Jedenáct bodů náskok před třetím týmem je paráda. Vnímáme i výsledky ostatních týmů, které jsou pro nás výborné. Tlak na nás je pak menší a menší, jestli vůbec nějaký byl. Hlavně se ale díváme na nás. Každý zápas chceme zvládnout vítězně. Určitě to nebude tak, že teď polevíme. Jdeme si tvrdě za svým. Až postoupíme oficiálně, teprve pak si můžeme ulevit.

Na únorové tiskovce jste prohlásil, že stačí vyhrát 14 utkání a Slezský FC bude v první lize. Zatím vám to vychází…
Nevím, proč se novináři na tiskovce smáli. Myslel jsem to vážně. (směje se) Zatím to šlape. Ještě vyhrát deset zápasů a určitě jsme tam.

Duel se Znojmem sledovalo více než pět tisíc diváků. Nedávno jste říkal, že byste rád, aby se vyprodal stadion. Zdá se, že je to na dobré cestě…
Už se to blíží. Měl jsem z toho husí kůži. Chtěl bych poděkovat každému z těch 5 143 lidí, kteří tady byli. Je to fakt paráda. Víme, že příště přijde lidí ještě víc. Pro tohle se fotbal hraje. Hrát tady před fanoušky je opravdu nádhera. Náš tým i naši příznivci si zaslouží, abychom postoupili a každý zápas byl vyprodaný. Snad to společně zvládneme.

Teď vás čeká utkání na půdě Pardubic, jejichž dres obléká Tomáš Čelůstka. Nebudete se z něj snažit vytáhnout užitečné informace?
Čelda je profesionál se vším všudy stejně jako my. Nějaké hecování asi bude, ale že bychom potřebovali nějaké informace, to ne. Stejně všechno uvidíme na videu. Těším se na Čeldu, že se potkáme. Doufám, že tam vyhrajeme. Bohužel pro něj. (směje se). Čeká nás kvalitní soupeř, který je doma silný. Určitě to bude dobrý zápas.


sdílet