Slezský FC míří do Pardubic. K soupeři máme respekt, přiznává Skuhravý

6. 4. 2018
Redakce

Opava – Jedním z největších šlágrů Fortuna národní ligy je duel v Pardubicích. Domácí Východočeši, kteří v tabulce okupují třetí příčku, hostí lídra z Opavy. Bitva před televizními kamerami startuje v neděli 8. dubna v 10.15 na stadionu Pod Vinicí.

Pikantní na tomto utkání je fakt, že v pardubické sestavě figuruje jméno Tomáše Čelůstky, jenž je kmenovým fotbalistou Slezského FC. Naopak dres Slezanů obléká Joel Kayamba, jenž právě před začátkem sezony dorazil do slezské metropole z Pardubic.

„Pro mě je to nejbližší konkurent v boji po postup,“ přiznal trenér Opavy Roman Skuhravý. „Je to tým, který dostává málo branek, máme k němu respekt. Zároveň ale věřím, že odvedeme výkon, který nám umožní sáhnout na bodový zisk,“ pokračoval opavský stratég.

Otazník visí nad tím, v jaké sestavě Slezané Pod Vinicí vyběhnou. Jisté je, že pro čtyři žluté karty bude chybět záložník Petr Zapalač. „Je pravdou, že nyní máme více šrámů než normálně. O nominaci bude jasno až den před zápasem. Strach z toho ale nemám, protože není problém kohokoliv nasadit do sestavy. Všichni hráči z kádru jsou připraveni zápas zvládnout,“ povídal dál Roman Skuhravý. „Byl bych rád, kdybychom navázali na výkon proti Znojmu a posunuli ho ještě dál,“ přeje si kouč opavského výběru.

Opavský obránce Tomáš Čelůstka posílil Pardubice v zimě. „Tomáš hraje výborně, zahrává standardní situace. Těším se na něj a na to, jak se proti nám bude prezentovat,“ podotkl Roman Skuhravý.

Východočeši mají dva kvalitní útočníky. Jedním z nich je třiatřicetiletý Pavel Černý. Odchovanec Hradce Králové, který kopal taky v Jablonci a třeba také v Kazachstánu. Dobře ho doplňuje Michal Petráň, jenž si letos připsal do statistik osm branek. „O tomto hráči jsme hodně uvažovali,“ přiznal trenér SFC: „Velkou kvalitu mají i Řezníček s Jeřábkem, velice dobře se jeví také Šejvl,“ doplnil na závěr.

Zápas v Pardubicích, který v přímém přenosu odvysílá televizní stanice ČT sport má výkop v neděli 8. dubna od 10.15 hodin.

Informace pro opavské fanoušky

Pardubický klub vydal souhrn základních organizačních informací pro opavské fanoušky, který přinášíme v samostatném článku. Prosíme o pečlivé prostudování tohoto materiálu a respektování uvedených pokynů. Děkujeme.

Stadion na mapě


sdílet