Patnáctka se nastartovala k dobrým výkonům

16. 4. 2018
Redakce

Opava – Jaro Moravskoslezské žákovské ligy svěřencům trenéra Radovana Moronga z opavského výběru U 15 zatím vychází velmi dobře. Kromě prohry s vedoucí Sigmou Olomouc totiž zaznamenali samá vítězství.

Zimní příprava přitom měla k optimismu daleko. Družstvo se muselo vypořádat s několika komplikacemi. „Kluci během zimy trápila zranění a nemoci. Téměř kompletní jsme byli až v posledních kolech. Aktuálně nám chybí dva hráči,“ mínil Radovan Morong, jenž v SFC působí i jako šéftrenér týmů od U 12 právě do U 15, kromě toho je také koučem krajských žákovských výběrů.

Výbornou zprávou je, že mladí Opavané jsou v náročné soutěžní konkurenci úspěšní. Krok drželi také s vedoucím celkem olomoucké Sigmy. „Po poločase platil nerozhodný stav 2:2. Remíza trvala až zhruba do šedesáté minuty, pak jsme třikrát inkasovali. Olomouc ale disponuje skutečně kvalitním týmem. Zbylá tři utkání jsme každopádně zvládli. Porazili jsme Jihlavu, Frýdek-Místek a také Hlučín,“ posunul se dále Radovan Morong, jenž upozornil, že jeho svěřenci se připravují na přechod do dorostu: „Mají před sebou poslední tři měsíce. Bude to pro ně velká změna. Snažíme se do nich vštěpit technicko-taktické prvky, které v dorostenecké kategorii využijí.“

Opavský trenér považuje za důležité, že je jeho soubor konkurenceschopný a navíc je o hráče SFC velký zájem. „Jan Jelen například přestoupil do Baníku Ostrava. O další naše fotbalisty se zajímá třeba pražská Sparta, Slovácko a další kluby. Je to signál, že práce s mládeží v Opavě probíhá správně, navíc zde máme hráče s potenciálem do budoucna. Někteří už působí v reprezentacích nebo krajských výběrech. Vždycky je v tomto věku ošemetné tvrdit něco o tom, koho čeká velká budoucnost. V současné opavské patnáctce jsou ovšem dva nebo tři velmi zajímaví hráči, o něž je mimochodem právě projevován zájem i odjinud,“ pokračoval.

Na závěr nemohla chybět otázka, s jakým konečným umístěním by byl Radovan Morong spokojen. Jeho celek U 15 se aktuálně pohybuje okolo středu tabulky Moravskoslezské žákovské ligy. „Naše poslední výsledky mohou být trochu zavádějící, neboť jsme se utkali s týmy ze spodních pater. Věřím ale, že v našich silách je, abychom se na konci sezony umístili někde mezi šestou až osmou příčkou,“ uzavřel.


sdílet