Souhrn víkendových zápasů opavských týmů

4. 3. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám tradiční souhrn víkendových zápasů mužstev Slezského FC Opava počínaje mužským áčkem až po přípravku U10.

Muži A

Šaľa - SFC Opava 0:1 (0:1)
Branka Opavy: Vavřík.
Sestava Opavy: Hampel – Vavřík, (46. Moučka), Dvorník (70. Horka), Švec, Hrabina – Schneider (46. Grussmann) – Metelka, Polách, Schaffartzik (60. Němec) – Nekuda (70. Wirth), Komenda (46. Mrázek). Trenér: Jan Baránek.
Podrobnosti o zápase

Muži B

SFC Opava - Rýmařov 0:2

U19

SFC Opava U19 – MFK Frýdek-Místek U19 3:0 (2:0)
Branky: 21. a 25. Lavrovič, 64. Janetzký.
Sestava Opavy: Godula – M. Zagol, Pavlíček, Macíček, Rubý – Lavrovič, Rolný, Wicker (87. Vicherek), Janetzký (90. Šindler), Machuča (82. Mezera) – P. Zagol (75. Maléř). Trenér: Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Chtěli jsme hrát trochu jinak, ale zpočátku jsme se nemohli prosadit. Postupem času jsme se ale rozehráli a dostali do hry. Potřebovali jsme uspět, abychom mohli přemýšlet nad záchranou. Z hlediska psychiky mají tyto tři body velký význam.“

Reportáž z utkání | Rozhovor s Jakubem Janetzkým | Rozhovor se Stanislavem Lavrovičem (Deník)

U17

MFK Havířov U19 – SFC Opava U17 3:10 (1:3)
Branky Opavy: A. Helebrand 3, M. Helebrand 3, Berger, Seidler, Petzuch, Adamovský.
Sestava Opavy: Kubný – Kuzník, Tesařík, Keller, Said Sámir (41. Petzuch) – Berger, Seidler – Večerek, A. Helebrand, M. Helebrand – Adamovský. Trenér: Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17): „V klucích konečně bouchly saze. Po špatných zápasech, které jsme odehráli v minulých dnech, se nám tento vydařil, a to nejen výsledkově. Na hráčích byla vidět velká vůle dokázat sobě i všem těm, kteří je sledují a hodnotí, jaké výkony jsou schopni podávat.

Dali jsme deset branek, a všechny padly po vědomých kombinacích, což nás těší nejvíce. Byli jsme silnější v osobních soubojích a naše hra nepostrádala rychlost a dynamiku. Kluci jakoby si začali uvědomovat, že tudy vede ta správná cesta k cíli, který mají. Tyhle výkony ale musí mít snahu opakovat každé utkání.

Za zápas s Havířovem tedy velká pochvala. Hlavně za herní disciplínu, obrovskou snahu a vůli odevzdat na hřišti maximum ať už jako jednotlivci, či celé mužstvo. Až další zápasy nám však ukáží, zda jsme schopni dnešní výkon stabilně opakovat.“

U16

MFK Havířov U17 – SFC Opava U16 2:4 (0:1)
Branky Opavy: Fojtík 2, Barteska, Tilkeridis.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U16): „Od samého začátku utkání jsme byli po herní stránce lepším týmem a vytvořili jsme si spoustu šancí. I přes čtyři vstřelené góly jsme šance zahazovali, což nás trápí již delší dobu. Soupeř byl poměrně dobře silově vybaven, a proto byl tento zápas poučný v soubojích, na které si musí kluci této věkové kategorie zvykat.“

U15

SFC Opava U15 – Gliwice 3:1 (2:0)
Branky Opavy: 30. Šefčík, 32. Bitomský, 55. Musila.
Sestava Opavy: Vyklický – Šikula (35. Meier), Kubný, Hartmann (35. Havrlant), Varyš (50. Dener) – Bitomský (50. Večerek), Musila, Večerek (35. Zacpal), Fusek – Šefčík (60. Fiedler), Fiedler (35. Rolný). Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U15): „Po celou hrací dobu mělo utkání dobrou úroveň. Výkon obou týmů byl založen na aktivním napadání rozehrávky. V případě zisku míče jsme se více prezentovali z křídelních prostorů, naopak soupeř měl velkou sílu ve středu hřiště. Na obou stranách bylo k vidění mnoho brankových příležitostí a naši hráči měli lepší řešení ve finální fázi.“

U14

SFC Opava U14 – Gliwice U14 3:1 (1:0)
Branky Opavy: Skopalík 2, Červeňák.
Sestava Opavy: Škuta – Vrána (47. Fadrný), Kovalčík, Dostál, Fadrný (35. Bartusek) – Koschatzký (35. Souček), Červeňák (35. Elbel), Fusek (35. Manderla) – Blažej (35. Katschmarz), Bolacký (35. Šimeček), Veselý (35. Skopalík). Trenér: Jan Doseděl.

Jan Doseděl (trenér SFC Opava U14): „Utkání mělo dobrou úroveň a zaslouženě v něm zvítězili hráči SFC Opava. V první půli měli domácí hráči poměrně velkou převahu, ale nedokázali proměňovat své brankové příležitosti. Naopak ve druhé polovině utkání byli aktivnější hosté, ale domácím se dařilo střílet branky, i když opět několik šancí neproměnili. Domácí byli individuálně lépe vybaveni, a to rozhodlo o vývoji utkání.“

U13

SFC Opava - Zbrojovka Brno 3:7 (7+1)

U12

SFC Opava - Zbrojovka Brno 0:5 (10+1)
SFC Opava - 1. FC Slovácko 11:11 (7+1)

U11

Turnaj v Bílovci - 11. místo

U10

Turnaj ve Smilovicích - 4. místo. Další podrobnosti pod tímto odkazem.
sdílet