Souhrn víkendových zápasů opavských týmů

14. 3. 2014
Redakce

O P A V A - Přinášíme vám souhrn výsledků opavských týmů. Áčko uspělo na půdě Havířova, starší dorost prohrál v souboji s brněnskou Zbrojovkou. Sedmnáctka porazila o rok starší výběr Hranic.

Muži:

MFK Havířov – SFC Opava 0:2 (0:0)
Branky: 53. Polách, 67. Komenda.
Sestava Opavy: Hampel (46. Květon) – Vavřík, Švec (46. Horka), Dvorník, Hrabina (46. Můčka) – Metelka (46. Grussmann), Schneider (23. Wirth), Polách (60. Sedláček), Schaffartzik (46. Němec) – Nekuda (46. Komenda), Mrázek (46. Neubert). Trenér: Jan Baránek.

U19

Zbrojovka Brno – SFC Opava 4:0 (0:0)
Branky: 63. Přichystal, 67. Štrombach, 82. Weber, 90+1. z pen. Šural.
Sestava Opavy: Godula – M. Zagol, Pavlíček, Macíček, Rubý (46. Šindler) – Lavrovič, Vicherek (65. Češek), Wicker (88. Mezera), Rolný – Machuča, P. Zagol (70. Maléř). Trenér: Alois Skácel.

Alois Skácel (trenér SFC Opava U19): „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř a první poločas jsme zvládli, i když je pravda, že brankář Godula třikrát zachraňoval naši nedůslednost v bránění. Po změně stran jsme se chtěli rozehrát a ve hře už byly náznaky, že by to mohlo jít. Bohužel jsme po hrubých chybách inkasovali dvě rychlé branky a to rozhodlo. Zápas byl pro kluky velkou školou. Jen mě mrzí, že jsme jej odehráli bez sebevědomí s velkou bázní.“

U17

SFC Opava – SK Hranice U18 1:0 (1:0)
Branka: Kirschner.
Sestava Opavy: Kotala – M. Helebrand (15. Kuzník), Tesařík (41. Vitoul), Keller (62. Tesařík), Said Sámir (41. Kolísek) – Berger, Večerek – Hrubý (41. Adamovský), A. Helebrand, Kirschner (62. Hrubý) – Petzuch (62. Said Sámir). Trenér: Radomír Hlaváč.

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17): „Soupeře jsme jednoznačně přestříleli, ale z velkého počtu zakončení, které jsme měli, se nám podařilo vstřelit jen jednu branku, což je malá produktivita. Na druhou stranu je pozitivní to, že jsme schopni si vypracovat tolik střeleckých možností.

Také nás těší, že jsme soupeře nepustili do vážnější akce, ze které by mohl skórovat. O víkendu nás čeká přípravné utkání v Třinci, které bude posledním před startem jarní mistrovské sezony. Na tu se už všichni těšíme.“

U16

SFC Opava – SK Hranice U17 1:1 (0:1)
Branka Opavy: 62. Barteska.

Lukáš Černín (trenér SFC Opava U16): „V prvním poločase jsme nehráli vůbec dobře. Vázla nám kombinace a docházelo k častým nevynuceným ztrátám, což se samozřejmě projevilo na skóre a hlavně na výkonu v první půli. Gól jsme dostali v 8 minutě po rohovém kopu Hranic, kdy jsme byli v naší šestnáctce velice nedůrazní.

Ve druhé půli se obraz hry rapidně změnil a dá se říci, že jsme hru ovládli. Zlepšila se kombinace a hlavně pohyb hráčů na hřišti. V 62. minutě se nám podařilo zásluhou Bartesky, který byl důrazný a dostal se k zakončení v šestnáctce soupeře, vyrovnat. I přes zlepšení ve druhém poločase převládá zklamání z remízy a především z herního výkonu.

U15

SFC Opava – MFK Karviná 2:5 (0:4)
Branky Opavy: 42. Zacpal, 60. Fusek.
Sestava Opavy: Vyklický – Meier (15. Šikula), Kubný (35. Meier (60. Kubesa), Hartmann, Varyš – Bitomský (35. Rolný), Večerek (35. Zacpal), Musila, Fusek – Šefčík, Stošek (60. Staněk). Trenér: Radovan Morong.

Radovan Morong (trenér SFC Opava U15): „Nepodařilo se nám zachytit úvod utkání a tři rychle obdržené branky ovlivnily průběh celého zápasu. Soupeř měl větší kvalitu v pohybu bez míče a v rychlé práci s míčem.

V našem herním projevu bychom našli velice málo pozitivních prvků. Směrem dopředu dokážeme být v každém utkání produktivní, ale v obranné fázi máme velké problémy a hrubé individuální chyby nás sráží dolů.“

U10

Výběr kategorie U10 obsadil druhé místo na turnaji v Bruntále (Podrobnosti zobrazíte kliknutím na odkaz).


sdílet