Petr Nekuda: Zasloužené vítězství, teď jej potvrdit v Uničově

24. 3. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC nástup do jarní části třetiligové sezóny zvládli a na svém stadionu přehráli Břeclav v poměru 2:0. Druhý gól opavského týmu vstřelil útočník <b>Petr Nekuda</b>, který se prosadil už poosmé v letošní sezoně MSFL.

„Zápas jsme zvládli. V prvním poločase jsme byli lepší, dali dva góly a měli ještě pár šancí. Soupeř hrozil z nebezpečných brejků, ale nešlo o nic vážného. Zaslouženě jsme vedli, akorát po změně stran nám trochu chyběla odvaha,“ řekl Petr Nekuda.

Ve druhé půli čekali natěšení diváci na další góly Slezského FC marně, byť k nim bylo minimálně ve dvou případech blizoučko.

„Bylo to z naší strany nervózní, báli jsme se, abychom to ustáli. Další gól možná chyběl, ale když doma vedete 2:0, můžete hru v klidu kontrolovat. Některé situaci jsme řešili zbytečně komplikovaně místo toho, abychom šli do rychlých brejků,“ mrzelo třiadvacetiletého fotbalistu.

Sobotní zápas v Městských sadech rozhodly dvě povedené standardní situace opavského týmu.

„Připravovali jsme se na ně a de facto rozhodly o naší výhře. Myslím si, že jsme si celkově za ten výkon zasloužili vyhrát,“ pokračoval silový typ útočníka, který ve 35. minutě přidal druhý zásah Slezského FC.

„Bylo to dobře kopnuté od Poliho (Tomáš Polách – pozn. red.) na přední tyč. Někdo míč tečoval a já jsem jej pouze lízl. Tuším, že brankář ještě balon vyplácl k tyči, ale spadlo to tam,“ pousmál se zatím nejlepší střelec Opavy v letošní sezoně. Ten zatím nasázel osm branek.

„Už před zápasem jsem se cítil dobře a jsem rád, že jsem ten gól dal,“ dodal Nekuda.

V neděli míří žluto-modrá opavská letka na půdu Uničova, kde působí bývalý záložník Slezského FC Dušan Žmolík.

„Bude to těžký zápas, ale věřím, že další krok k našemu cíli zvládneme a tím potvrdíme sobotní vítězství,“ uzavřel mladý útočník.


sdílet