První výjezd je tady! Slezský FC míří do Žmolíkova Uničova

29. 3. 2014
Redakce

O P A V A - Fotbalisté Slezského FC mají před sebou první venkovní duel jarní části sezony. V <b>neděli 30. března 2014 od 10:15</b> změří na moravské půdě síly s Uničovem. Za ten nastupuje také bývalý opavský středopolař Dušan Žmolík a dá se očekávat, že své spoluhráče proti Opavě opět silně namotivuje.

Opavskou minulost má za sebou mladý střelec Pavel Jeřábek, který dříve nastupoval za dorost Slezského FC a Gambrinus ligu v Opavě kopal jedenatřicetiletý zadák Martin Šalamoun. V Uničově zase zhruba před rokem a půl hostoval obránce Slezanů Luboš Horka.

Porovnání soupeřů v letošní sezoně MSFL
SK Uničov Slezský FC Opava
SK Uničov 9. pozice v tabulce 2. Slezský FC Opava
22 získané body 33
5 – 7 – 5 výhry – remízy – prohry 9 - 6 – 2
21:23 skóre 28:15

Kádr devátého mužstva MSFL se v zimní přestávce příliš nezměnil. Mezi tyčemi je jedničkou týmu Tomáš Uvízl, obranné řady drží zkušený Roman Vejvoda, výše zmíněný Martin Šalamoun anebo Miroslav Ulma, který se krátce mihl také v nedalekém Hlučíně.

Záložní řadě šéfuje technicky skvěle vybavený Dušan Žmolík a nebezpečný útok tvoří mladí snajpři Dominik Richter s Pavlem Jeřábkem.

Úvodní zápas jara odehráli svěřenci trenéra Zdeňka Strouhala na hlučínské půdě, kde remizovali 1:1. Přitom oba góly vstřelili hráči Uničova. Bohužel pro ně ale mířil Ulma do vlastní brány a bod trefil uničovskému celku až v závěru přesnou hlavičkou ex-opavský Šalamoun.

Cíl Slezského FC v Uničově je jasný. Opavští míří potvrdit vítězství s Břeclaví.

„Uničov je nevyzpytatelný mančaft. Hraje v něm bývalý opavský hráč Dušan Žmolík, který na nás něco určitě vymyslí. Bude to těžký zápas, ale jedeme tam vyhrát a potvrdit domácí vítězství nad Břeclaví,“ řekl opavský záložník František Metelka.

Věříme, že se v Uničově sejdeme v hojném počtu a Vy poženete opavské fotbalisty za dalším vítězstvím! Utkání má úvodní výkop na programu v neděli 30. března 2014 od 10:15.

Pokud budete na zápase chybět, můžete jeho průběh sledovat prostřednictvím serveru Onlajny.com, kde jsou pro Vás připraveny informace o změnách skóre.

Pravděpodobné sestavy:
  • SK Uničov: Uvízl – Juřátek, Ulma, Vejvoda, Koutek – Vasiljev, Toman, Bača, Langer – Jeřábek, Richter.
  • SFC Opava: Květon – Vavřík, Horka, Dvorník, Hrabina – Metelka, Schneider, Polách, Němec – Nekuda, Mrázek.

Stadion na mapě


sdílet