S Vlašimí bereme bod po remíze 2:2

21. 4. 2024
Redakce
Slezský FC Opava
2:2 (2:1)
FC Sellier & Bellot Vlašim

Statistiky

Branky: 31. Ondráček (pen.), 39. Málek - 17. Vachoušek, 63. Breda

ŽK: 72. Janoščín - Vachoušek, 52. Osuagwu, 74. Hýský (mimo hřiště), 90. Vágner

Slezský FC Opava

Richter – Kopečný, Helebrand, Srubek, Hýbl – Janoščín – Rataj (65. Přichystal), Málek, Ondráček, Kadlec (65. Rezek) – Marzuq (82. Vaněček)

FC Sellier & Bellot Vlašim

Vágner – Kareem, Breda, Kulhánek, Heppner – Pikul (46. Osuagwu), Planka, Nogha, Musil, Beran (78. Li. Pernica) – Vachoušek (78. Kneifel)

O P A V A - V Městských sadech se v neděli body dělily. Skóre se měnilo hned čtyřikrát a oba týmy se nakonec rozešly smírně po remíze 2:2.

Úvodní minuty se nesly v duchu vzájemného oťukávání a prvních deset minut příliš ofenzivních akcí nenabídlo. V 17. minutě se však již skóre měnilo. Hostující Vachoušek využil odraženého centru Kareema a pohotovou střelou k levé tyči poslal Vlašim do vedení. Opavští však po inkasované brance působili jako polití živou vodou a ve 27. minutě už mohli sklízet ovoce své aktivity. Rataj vybídnul ke skórování Kopečného, který však ztroskotal na výborném Vágnerovi. O čtyři minuty později už bylo v táboru opavských veselo. Po faulu na Janoščína Slezský dostal k dispozici pokutový kop, který využil Ondráček, 1:1. Za dalších osm minut se skvělou trefou prosadil Málek a Slezané tak odcházeli do kabin za stavu 2:1.

Druhý poločas nezastihnul opavské v dobrém rozpoložení, když v 51. minutě Happner zakončoval jen těsně vedle domácí brány. Druhé varování přidala Vlašim v 59. minutě, kdy Richter vychytal Musila. Trest za pasivitu tak přišel v 63. minutě, kdy Breda hlavou překonal Richtera. Obrat k lepšímu mohl nabídnout publiku Yahaya, který v 67. minutě disponoval parádním balónem před bránu. Nedokázal však propálit klubko hráčů. V 73. minutě se po centru Hýbla dostal do hlavičky Ondráček. Jeho zakončení však ztroskotalo na obraně Vlašimi. V 77. minutě už fanoušci zvedali ruce, když měl na noze vyrovnání Málek. Jeho střela však jen těsně minula pravou tyč. O dvě minuty později se po sklepnutí Srubka dral do šance Přichystal, ale díky teči se k zakončení nedostal. Z následného rohu se pak nedokázal prosadit ani Kopečný.

sdílet