Do Opavy míří Táborsko

29. 9. 2022
Redakce

Slezský se v rámci 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY utká s fotbalisty Táborska. Hosté po výměně trenéra dokázali porazit Líšeň. Slezané se po reprezentační přestávce pokusí navázat na dobré domácí výkony.

Slezané se v posledním kole utkali s rezervou pražské Sparty. Utkání, do kterého Pražané vyslali hned šestici hráčů z A-týmu, nakonec dopadl lépe pro domácí. Výhru 1:0 vystřelil už ve 22. minutě Fortelný. Nyní je nicméně na domácím stadionu čeká utkání s Táborskem, ve kterém se pokusí navázat na poslední domácí utkání, ve kterém dokázali porazit Chrudim v poměru 2:0.

„V posledním zápase dokázalo Táborsko porazit první, a do té chvíle neporaženou Líšeň, takže sebevědomí našeho soupeře určitě vzroste. Vyměnili trenéra, upravili styl hry a rozestavení. To vše podpořené vítězstvím v poslední minutě. Budou tomu věřit a měli čtrnáct dní v reprezentační přestávce na určité zapracování nového stylu hry. Přijedou k nám nabuzení, bude to těžké utkání. S tím musíme počítat,“ uvedl k našemu dalšímu soupeři trenér Roman West.

Do tréninkového procesu se po zranění vrací Michal Bílek. Čtyřiadvacetiletý obránce se zranil v zápase s Jihlavou. Během reprezentační přestávky se již ale zapojil do tréninku s týmem.

„Michal už začíná pomalu s tréninkem. Nejprve se musel individuálně připravit běžecky. Věřím, že bude brzy v pořádku a opět nám pomůže s výstavbou postupného útoku,“ uvedl na jeho adresu Roman West.

Táborsko po nevydařeném startu přišlo o trenérský štáb, v čele s bývalým trenér Opavy, Radkem Kováčem, který zamířil do prvoligových Pardubic. Týmu se nově ujal trenér Roman Nádvorník, který při své premiéře obral o body první Líšeň. Utkání rozhodla červená karta v nastaveném čase druhého poločasu. Tu takřka okamžitě využil Petr Plachý, který v 92. minutě vystřelil Táborsku vítězství.

Táborské fotbalisty trápí koncovka. Se šesti brankami jsou v této statistice nejhorší v celé soutěži. Nejlepším střelcem se dvěma brankami je Sy Babacar.

Utkání 10. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je na programu v pátek 30. září od 18:00 na Městském stadionu v Opavě.


sdílet