WEST: Jsme ve fázi, kdy nám to nepadá

15. 10. 2022
Redakce

OPAVA - Slezský v zápase 12. kola proti Líšni padl 1:2. Vyrovnaný duel rozhodly dva neuznané góly kvůli ofsajdu. Líšeň hrozila zejména ze standardních situací a protiútoků. Utkání rozhodnul v 52. minutě hlavou Sokol. Za opavské se trefil ve 43. minutě po individuální akce Denis Kramář.

„Do utkání jsme vstoupili solidně a vytvářeli jsme si v úvodu zápasu určité příležitosti. Byli jsme nebezpeční zejména v presingu a zisku druhých míčů. Dali jsme branku na 1:0, ale bohužel pro ofsajd nemohla být uznána. Inkasovaná branka nás psychicky srazila a trvalo nám, než jsme se z ní oklepali. V této fázi hry jsme nás ve hře udržel Lasák svými zákroky. Naštěstí jsme v závěru poločasu vyrovnali Kramářem, který výborně vybojoval balón a vstřelil krásnou branku. Do druhého poločasu jsme udělali několik změn, ale bohužel jsme opět inkasovali branku a opět prohrávali. Zase se nám opakoval stejný scénář jako v prvním poločase a my se trápili. Nejlepší pasáž zápasu jsme měli po střídaní Rataje, který tam šel k Yunisovi jako druhý útočník. V podstatě jsme hráli se třemi útočníky, čehož jsme se snažili využít. Vše vyvrcholilo vstřelenou brankou, která ale nebyla opět pro ofsajd uznána a my jsme zápas prohráli. Je to obrovská škoda, protože jsme po tom bodu sahali. Veliké díky patří fanouškům, kteří nás celý zápas tlačili a hnali za vyrovnáním. Stejně jako my celý zápas věřili, že to dokážeme. Bohužel se tak nestalo,“ uvedl úvodem West k utkání.

„Je to strašně těžké. Obrovsky se nadřeme na šance, a když už je proměníme tak jsme v ofsajdu. Je to něco, co nás sráží. Jsme ve fázi, kdy nám to tam nepadá a soupeř dá gól ze všeho. Ať už to bylo v závěru v Karviné nebo dnes první gól Paška,“ vyjádřil se trenér West k posledním zápasům.

„Dnes bylo cítit, že nám chybí Adam Rychlý na pozici toho defenzivního štítu. Je pro nás klíčovým hráčem do defenzivy a do výstavby hry. Dostali jsme branku z rohu, který byl výborně zahraný a my jsme špatně zareagovali. Místy jsem měl pocit, že hrajeme takový dětský fotbal, kdy jsme nedokázali na soupeře zatlačit a vyhrát důležité souboje. V tom viděl největší rozdíl. Kredit musím udělit i Lasákovi, který nás i přes dva inkasované góly držel nad vodou. Jeho forma roste zápas od zápasu a já věřím, že ještě proste,“ ukončil své hodnocení trenér Roman West.


sdílet