Domácí derniéra s Třincem je tady

3. 11. 2022
Redakce

OPAVA – Fotbalisty Slezského FC čeká poslední domácí utkání v podzimní části sezony. V rámci 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v pátek 4. listopadu utkají s Třincem. Zápas startuje na Městském stadionu v 18:00.

Slezský se po třech porážkách vydal o uplynulém víkendu napravit svou reputaci do Prostějova. Opavští v utkání sice dvakrát prohrávali, nicméně díky gólům Kopečného se Šigutem dokázali vždy vyrovnat. V Prostějově se tak body po remíze 2:2 dělily a Opava tak zastavila sérii porážek. Na vítěznou vlnu se pak pokusí vrátit v souboji s Třincem.

„Utkání s Třincem je pro nás velmi důležité. Nebál bych se ho označit jako klíčový zápas podzimu, protože potřebujeme vyhrát za tři body. Potřebujeme se odpoutat od klubů, co hrají na spodku tabulky a dostat se do klidného středu. Chceme navázat na výkon z Prostějova, kde jsme na těžkém terénu proti kvalitnímu soupeři uhráli bod. Ten je doma potřeba potvrdit," uvedl k poslednímu domácímu utkání podzimu trenér West.

Třinec se aktuálně nachází na 13. místě ligové tabulky. Samotná tabulka je ale velice těsná a mezi třináctým a osmým týmem je rozdíl pouhých dvou bodů. Třinec navíc na aktuálně devátý Slezský ztrácí jen jeden bod.

Třinečtí v posledních třech utkáních navázali na začátek sezony, kdy se jim výsledkově dařilo a dokázali posbírat čtyři body po výhře nad Spartou a remíze s Jihlavou. Ofenzivě Třince velí kvarteto Foltýn, Holík, Hýbl a Juřena, kteří mají na svém kontě shodně dvě branky.

Utkání 15. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Opavou a Třincem je na programu 4. listopadu od 18:00.


sdílet