Závěr podzimu na Dukle

10. 11. 2022
Redakce

OPAVA – Fotbalisty Slezského FC čeká poslední soutěžní utkání v tomto roce. V rámci 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se v sobotu 12. listopadu utkají od 14:00 s Duklou Praha.

Slezský se po remíze v Prostějově snažil potvrdit body z venkovního utkání v domácím souboji s Třincem. Fotbalisté SFC se v tomto utkání nedokázali gólově prosadit a když v závěru prvního poločasu hosté neproměnili penaltu, kterou chytil Lasák, remizovali opavští fotbalisté s Třincem 0:0.

Dukla z posledních pěti soutěžních utkání zaznamenala jednu výhru, když si doma poradila s Táborskem a následně zapsala čtyři porážky. Nejprve vypadla z poháru se Slavií Praha a následně prohrála v Karviné, doma se Spartou a také v Prostějovem.

Poprvé se Slezský s Duklou utkal již ve druhém kole, kdy ji zasadil tři góly a zvítězil 3:0. O opavské branky se posTarali Kopečný, Pikul a Tomáš Rataj.

„My i Dukla Praha jsem se v posledních zápasech dostali do složité situace. Oba týmy si představovaly, že za posledních pět kol dokáží udělat více bodů, než reálně dokázali získat. Utkání je pro nás extrémně důležité a jednoznačně bude o prvním gólu. Utkání bude navíc náročné také na psychiku hráčů," uvedl k poslednímu utkání podzimu trenér West.

Dukla se v tabulce nachází těsně za Opavou, když je aktuálně na 12. místě se ztrátou jednoho bodu na SFC. Dukla z posledních pěti utkání zvítězila jen proti Táborsku, přičemž pražané dojíždějí zejména na špatnou defenzivu, která je s dvaceti čtyřmi inkasovanými brankami čtvrtá nejhorší v celé soutěži.

Tým trenéra Rady střelecky táhne Lukáš Matějka, který je se sedmi góly čtvrtým nejlepším střelcem ligy. Po třech gólech pak mají na svém kontě Kim a Buchvaldek.

Utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Duklou a Slezským na Julisce startuje v sobotu 12. listopadu od 14:00.


sdílet