WEST: Bod z Dukly je cenný

12. 11. 2022
Redakce

OPAVA - Slezský se na závěr podzimní části sezony vydal na Julisku, kde se utkal s pražskou Duklou. Utkání, do kterého lépe vstoupili opavští fotbalisté dlouho postrádalo góly. V 62. minutě poslal Pražany do vedení Kim. Na konečných 1:1 vyrovnal o šest minut později Šigut. Závěrečné utkání podzimu hodnotí trenér Roman West.

,,V prvním poločase jsme podali velmi dobrý výkon směrem do defenzivy, kdy jsme Duklu do ničeho nepustili. Díky rychlému presingu jsme je zejména prvních dvacet minut nepustili ani na naši polovinu, a když se soupeř rozhodl hrát dlouhé balóny, tak jsme je dokázali sbírat. Více méně to bylo celý poločas velmi dobré až na nějaké situace, kdy jsme zbytečně ztratili míč a umožnili Dukle něco vymyslet. Bohužel jsme z toho nedokázali vytěžit více, než průnik Šiguta, který šel z úhlu sám na bránu. Na druhé straně jsme ale přežili šanci Adedirana, který po standardní situaci vyplaval osamocený za obranou", začal své hodnocení trenér West

,,Do druhého poločasu nastoupila o něco lépe Dukla, která si vytvořila i nějaké šance. Nakonec šli Pražané do vedení, ale naštěstí jsme dokázali rychle odpovědět Šigutem a vyrovnali jsme na 1:1. Z pohledu toho, že jsem se tady dostali do složité situace a prohrávali 1:0 je výsledná remíza a bod z ní cenný," pokračoval West.

,,Stále se nám to opakuje. Složitě se dostáváme do šancí, a když si nějaké vytvoříme, tak nejsme produktivní. V prvních dvaceti minutách jsme měli několik zisků, ale měli dokázali jsme se dostat jen k zakončení někde zpoza šestnáctky. Toto je naše slabina," uvedl West.

,,Jsme rádi, že se do zápasu vrátil Adam Rychlý, který je velmi silný a platný v hlavičkových soubojích a defenzivní činnosti obecně. Soupeř se po několika pokusech rozhodl, že nebude konstruktivně rozehrávat, ale naopak bude posílat dlouhé balóny. Adam byl i v těchto soubojích a dokázal je vyhrávat. I právě proto jsme mohli držet Duklu takovou dobu na její polovině. Jeho návrat byl pro tým velmi důležitý," okomentoval West návrat Rychlého do sestavy.

,,Nám nyní skončila podzimní část sezony. Následující týden je ještě klasicky v tréninkovém rytmu, který vyvrcholí přípravným utkáním. Na to ale odcestují jen hráči, kteří neměli takové herní vytížení a neměli takovou minutáž. Chceme tyto hráče vidět v zápase. Naopak hráči, kteří hráli hodně budou mít volno. Druhý týden pak bude už jen o team buildingu a budeme chtít hrát také jiné sporty jako například hokej," uzavřel hodnocení trenér opavských, Roman West.


sdílet