U10 na domácí Minirepublice skončila třetí

14. 11. 2022
Redakce

Nádherný slunečný fotbalový den prožila kategorie U10, která se utkala, při pořádání Minirepubliky v Chlebičově u Opavy, s pěti týmy.

,,První zápas nám vyšel přímo báječně. Hráli jsme proti celku Šumperka, se kterým máme vyrovnanou bilanci, ale teď je naši borci přímo setřeli z trávníku výsledkem.6:0. Předvedli jsme od první do poslední minuty dominantní výkon ve všech směrech. Následně nám dal Havířov lekci z produktivity a uzemnil nás výsledkem 2:6. Výsledek sice hovoří celkem jasně, ale v žádném případě jsme po fotbalové stránce nebyly horším týmem a odcházeli jsme ze zápasu s hlavami nahoře. Proti Zlínu to byl střelecký koncert Bartosza Czyzewskeho, který v tomto zápase dal pět gólů. Zápas se hrál nahoru dolů a my jej zvládli v poměru 9:3. V předposledním zápasem jsme se pak utkali s celkem z Trenčína, což pro nás byla výborná zkušenost. Dva nesmírně šikovní kluci v týmu soupeře a hlavně výborný výkon jejich brankáře nás poslal do kolen, když jsme prohráli 1:5. Nicméně je nutno podotknout, že naši borci dojeli zejména na špatnou produktivitu, protože to co nedali, to se jen tak nevidí. Ještě teď máme oči v sloup," uvedl jeden z trenérů Klement René. ,,V posledním zápase nás čekala Sparta Brno, která byla dosud neporažená a pokud by vyhrála, mohla pomýšlet na celkové prvenství. Co se nestalo, naši svěřenci vzali soupeři všechen vítr z plachet. S kolegou trenérem jsme se na sebe jen dívali a radovali se, jak kluci brněnskou Spartu doslova zničili hokejovým výsledkem 9:1. Celkově jsme tak na turnaji skončili na třetím místě, kdy před námi zůstalo právě Brno a vítězný Havířov. Myslíme si, že jak po herní stránce, tak i po té organizační, dopadl námi pořádaný turnaj na výbornou," dodal Klement, který kategorii U10 vede společně s kolegou Kramářem.


Tabulka:

1. MFK Havířov

2. Sparta Brno

3. Slezský FC Opava

4. AS Trenčín

5. Trinity Zlín

6. FK Šumperk


Skóre SFC: 27:15

Střelci: 7x Czyzewski, 6x Dušek, 5x Bialas, 3x Klement, 3x Gavenda, 2x Nahodil, 1x vlastní

Soupiska SFC: brankáři: Eduard Miketa, Kryštof Sigmund, hráči: Antonín Bialas, Tadeáš Klement, Tobias Hájek, Jonáš Peterek, Bartosz Czyzewski, Tobiáš Dušek, Michael Nahodil, Damián Gavenda


sdílet