WEST: Bylo dobré mladé hráče vidět ještě před zimní přípravou

18. 11. 2022
Redakce

Po podzimní části sezony čekalo na fotbalisty SFC přípravné utkání na Slovensku s celkem Považské Bystřice. K němu vyrazil výrazně omlazený tým, ve kterém měli své místo jak hráči B-týmu, tak také řtyři dorostenci. Jak vítezství 3:1 viděl trenér Roman West a co mu utkání ukázalo směrem k přípravě?

„V prvním poločase byli domácí výrazně aktivnější. Dokázali si vytvořit tlak, hodně standardních situací a hned třikrát nastřelili tyč. Ke konci první půle se pak hra víceméně vyrovnala," začal hodnocení trenér Roman West.

„Do druhého poločasu jsme vstoupili lépe my. Po brankách Rataje s Dostálem jsme vedli 0:2. Díky tomu se nám zvedlo sebevědomí a zlepšila se i kombinační hra. V těchto pasážích utkání jsme tak byli lepším týmem. Nicméně po snížení nás domácí tým znovu přitlačil, ale žádnou šanci neproměnil. Naše vítězství následně ještě před koncem potvrdil Krömer," pokračoval West.

„Zápas byl především pro hráče, kteří toho v sezóně tolik nenahráli a navíc jsme si vyzkoušeli z B týmu Mikulenku s Žídkem a z dorostu talentované mladíky Hranoše, Blatného, Pejšu a Krömera. Bylo dobré tyto hráče vidět ještě před zimní přípravou, jelikož jsme si díky tomu mohli udělat o jejich aktuálním stavu nějaký úsudek," uvedl Roman West.

Nyní již najedeme na takový klidnější režim. V příštím týdnu na kluky čeká například futsal, badminton, ale také hokej nebo paintball. A nakonec také samozřejmě zakončení sezóny," zakončil povídání trenér West.


sdílet