Šigut s Kramářem naskočili za reprezentaci proti Německu i Itálii

25. 11. 2022
Redakce

OPAVA - Opavští mladíci mají za sebou další reprezentační sraz. Samuel Šigut a Denis Kramář zasáhli do obou zápasů, které česká U20 v rámci srazu sehrála. Proti Německu navíc oba zmiňovaní nastoupili v základní sestavě.

Reprezentace U20 odehrála v rámci listopadového reprezentačního srazu dva duely, do kterých naskočili také opavští hráči Denis Kramář a Samuel Šigut. Nejprve se český výběr utkal 16. listopadu v Chomutově s Německem. Do tohoto utkání naskočili oba hráči SFC v základní sestavě a přispěli tak k remíze 2:2.

„Dosáhli jsme výborného výsledku, ale nadšený jsem především z předvedené hry. Respektovali jsme kvalitu soupeře, ale od začátku jsme chtěli hrát velmi aktivně, i když to bylo trochu na riziko. Jsem hrdý na hráče za to, jak se dnes prezentovali a jak náročně hráli. Tento hezký výsledek si zasloužili,“ řekl k zápasu trenér reprezentace Aleš Křeček.

Následně se český výběr přesunul do Itálie, kde se utkal s domácím výběrem. Svěřenci trenéra Aleše Křečka v tomto utkání podlehli Itálii 1:2, když domácí o výhře rozhodli v závěru. Do tohoto zápasu naskočil Samuel Šigut, i Denis Kramář, z lavičky v 72. minutě.

„Mrzí nás, že po velmi dobrém výkonu s dostatečným počtem šancí nebereme ani bod. Za předvedený výkon si celý hráčský i realizační tým zaslouží pochvalu," uvedl trenér českého týmu.

Denis Kramář: ,,Jsem moc rád, že jsem se opět dostal do nominace. Na programu jsme měli dvě utkání s kvalitními soupeři. Byla to obrovská zkušenost zahrát si takové zápasy. První utkání, které jsme odehráli s Německem v Chomutově, bylo velice vyrovnané. Nakonec jsme s Německem remizovali 2:2, ale v utkání jsme rozhodně netahali za kratší provaz. Troufnu si říct, že jsme byli i herně lepší. V německém výběru navíc hráli například i kluci, kteří nastupují v první a druhé Bundeslize. Druhý zápas jsme pak sehráli proti Itálii v Sassuolu. Tento zápas jsme ale bohužel prohráli 1:2. Sraz každopádně celkově hodnotím určitě pozitivně a věřím, že tato konfrontace mi může do budoucna jen a jen pomoct. Sraz a mezinárodní srovnání mi odhalilo, na čem musím dále pracovat a zlepšovat se," uvedl Denis Kramář k uplynulému reprezentačnímu srazu U20.

Samuel Šigut: ,,Reprezentační sraz hodnotím úspěšně hlavně po herní stránce, kdy jsme sami sobě dokázali, že můžeme hrát vyrovnaný fotbal s týmy, jakými jsou Německo nebo Itálie. V obou zápasech jsme si vytvořili spousty šancí a mohli jsme tak oba zápasy zlomit na naši stranu. Samozřejmě jsem rád, že jsem mohl nasbírat další zkušenosti a také minuty v reprezentaci," řekl Samuel Šigut.


sdílet