Do Městských sadů míří Solomon Omale z Prostějova

15. 2. 2023
Redakce

OPAVA - Slezský získal na půlroční hostování s opcí na přestup nigerijského záložníka Solomona Omaleho z Prostějova. Jedná se o dvaadvacetiletého středopolaře původem z Nigérie.

Solomon Omale je záložník původem z nigerijské Zarie, kde také s fotbalem začínal. V roce 2019 přestoupil do slovenské Seredi odkud o rok později putoval do Prostějova. V aktuálním ročníku F:NL odehrál devět utkání, ve kterých vstřelil jednu branku a na další přihrál. Celkem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE odehrál 51 zápasů, ve kterých si připsal pět branek a dvě asistence.

,,Opava je velký klub s prvoligovou minulostí. Věřím, že mě angažmá v Opavě posune na další mety a pomůžu klubu naplnit jeho ambice. Věřím a doufám, že budu nápomocen v cestě na vyšší pozice tak, abychom byli schopni bojovat v budoucnu znovu o postup," uvedl Solomon Omale po příchodu do Městských sadů.

,,Na pozici středového hráče jsme potřebovali důrazného a silného hráče v osobních soubojích. To jsou právě Solomonovi přednosti. Je to hráč, který byl v létě v hledáčku Mladé Boleslavi, nakonec ale zůstal v Prostějově a nám se ho teď podařilo přivést na hostování s opcí na přestup," uvedl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.

Solomon Omale bude v Opavě aktuálně působit formou hostování s opcí na přestup do konce ligové sezony.


sdílet