Kategorie U18 jde do soutěže s jasným cílem

8. 3. 2023
Redakce

OPAVA - Osmnáctka si na závěr přípravy poradila v generálce s Vyškovem 2:0. Generálka tak završila téměř dvouměsíční přípravný cyklus, který byl náročný jak pro hráče, tak pro trenérský štáb. Celou přípravu kategorie U18 hodnotí trenér David Drexler.

,,Máme za sebou poměrně hodně dlouhou zimní přípravu, která trvala takřka dva měsíce, což je z hlediska náročnosti tvorby tréninkového procesu a nároků na hráče velice obtížné, jak po fyzické, tak i po mentální stránce. Zpočátku jsme se snažili zaměřit především na silovou a kondiční stránku, kdy se postupně přecházelo od objemu naběhaných kilometrů, až k intenzitě. Z hlediska herních činností jsme se chtěli zaměřit na součinnost v ofenzivní a defenzivní části hry," začal své hodnocení trenér U18 David Drexler.

,,V tomto dlouhém období nás také čekalo poměrně hodně přípravných zápasů. S jejich skladbou jsme spokojeni, protože se nám podařilo namixovat zajímavé soupeře z první a druhé ligy, ať už ze Slovenska nebo z Česka, v kombinaci se silově a zkušenostně vyspělejšími týmy mužů z blízkého okolí," pokračoval v hodnocení.

,,S výsledkovou částí můžeme být relativně spokojeni, protože z osmi zápasů jsme jich hned pět vyhráli, tři remizovali a neprohráli ani jednou. Nejvíce si ceníme vyhraných zápasů proti Slovácku, Púchovu a Českým Budějovicím. Celkově nás těší i předvedená hra, která v těchto utkáních byla na velice dobré úrovni. Vzhledem k délce přípravy a její náročnosti jsme se rozhodli rozdělit zápasy na dvě části. V té první jsme odehráli pět přípravných utkání, po kterých následoval volný víkend, aby si kluci trošku odpočinuli," uvedl Drexler ke skladbě přípravných zápasů.

,,Zbývající tři zápasy nás čekaly na přelomu února a března. Nejdříve to byla remíza 3:3 s Dolním Benešovem, a následně také remíza s Kobeřicemi. Musím říct, že tyto zápasy nás nezachytily úplně v oslnivé formě. Vinou různých zranění, nemocí a dalších záležitostí hráčů jsme byli nuceni tato utkání odehrát ve velmi malém počtu, což se na hřišti v určitých fázích značně projevilo. Nejvíce pak ve finální fázi, kde nám chyběla přesnost a kvalita v zakončení. Dále pak samozřejmě v defenzivě. Obdržet pět branek ve dvou utkáních, to je věc, která by se stávat neměla. Poslední zápas byla generálka proti Vyškovu, kterou jsme zvládli vyhrát 2:0. Co se týká předvedené hry a nasazení nemůžeme být úplně spokojeni, protože jsme se spíše přizpůsobovali pomalému tempu hry. Chyběla nám hladovost, přímočarost a nasazení z první části přípravy," okomentoval David Drexler závěr celé přípravy.

,,Naším cílem do sezóny je pokusit se soutěž vyhrát. Tabulka je nesmírně vyrovnaná. Největšími konkurenty jsou Karviná, Vítkovice a Valašské Meziříčí. Navíc hned v prvním kole pojedeme právě do Valašského Meziříčí, kde nás nečeká vůbec nic jednoduchého. Teprve tento zápas nás prověří, jak jsme na tom ve skutečnosti. Přesto věřím, že zlepšenou hrou a hlavně nasazením dokážeme tento zápas zvládnout a úspěšně tak vstoupit do jarní části," uzavřel své hodnocení přípravy trenér kategorie U18 David Drexler.


sdílet