Patnáctka dvakrát vyhrála v Praze

4. 3. 2015
Redakce

P R A H A - Velmi úspěšný pobyt v hlavním městě za sebou mají naši hráči výběru U-15, kteří v minulém týdnu zavítali do Prahy. Na místo dorazili už ve čtvrtek a v pátek před duelem stihli navštívit významné památky naší metropole, mezi které patří třeba Karlův most nebo Václavské náměstí.

Bohemians Praha – SFC Opava 1:2 (1:1)

Od 16.30 však už začalo jít do tuhého. Slezský FC ovšem dokázal tahat za delší konec provazu a nakonec po zásluze zvítězil.

„Utkání mělo velmi dobrou úroveň. Našim klukům se dařilo po většinu utkání velmi dobře hrát na míči a rozehrávat většinu situací konstruktivně a bez dlouhých nákopů. Dobře jsme kombinovali a díky tomu jsme si vytvářeli dobré brankové příležitosti. Ne vždy se nám však dařilo gólové šance proměnit,“ vysvětloval trenér opavského výběru U-15 Jan Doseděl a vzápětí přidal několik postřehů:

„V některých situacích kluci moc spěchali a snažili se o složité přihrávky. V obranné fázi jsme pak měli rezervy a soupeře pustili do několika šancí, které však soupeř také nedokázal využít. Z mého pohledu jsme si vítězství zasloužili a v utkání jsme byli o něco fotbalovější než náš soupeř.“

Branky SFC: Souček, Veselý.
Sestava SFC: Vyklický – Blažej (Kostera), Dostál, Kovalčík, Fusek – Anděl, Souček (Harazim), Koschatzký – Červeňák (Elbl), Veselý (Miškev), Skopalík (Darmovzal).

Dukla Praha – SFC Opava 0:4 (0:1)

Ani během druhého dne, tedy soboty, se naše patnáctka nenudila. Už v 10.00 se představila na Julisce proti pražské Dukle. Slezané narazili na dynamického a technicky velmi dobře vybaveného soupeře. Ze začátku ovšem nějakou dobu trvalo, než se dostali do správné provozní teploty. S postupem času Opavané získali na jistotě, výborně presovali a Dukle dokázali odebírat balony již na její polovině. Hráči zároveň zvládali rozehrávku v těžkých herních situacích, zejména pak ve středu hřiště.

„Některé kombinace ústily až k brankovým příležitostem, kterých jsme v tomto utkání měli opět několik. Tentokrát se podařilo některé využít. Obranná činnost se nám dařila mnohem lépe než v předešlém zápase a protivníka jsme do mnoha šancí nepustili,“ mínil Jan Doseděl a pokračoval dalším komentářem:

„Do největší možností ke skórování se Dukla dostala díky pokutovému kopu, jenž byl nařízen jedním ze spoluhráčů, který byl v roli rozhodčího. Utkání si totiž řídili sami kluci. Dukla ji ale neproměnila. Po velmi dobrém výkonu jsme tak zvítězili i v tomto utkání, kdy jsme byli schopni svého soupeře po většinu utkání přehrát.“

Branky: Veselý 3, Miškev.
Sestava SFC: Vyklický – Kostera (Blažej), Dostál, Kovalčík, Fusek – Anděl, Souček, Koschatzký – Červeňák (Elbl), Miškev (Veselý), Darmovzal (Skopalík).
sdílet