Předsezonní tisková konference

5. 3. 2015
Redakce

O P A V A – Slezský fotbalový club z Opavy uspořádal ve středu tiskovou konferenci směřovanou k jarní části Fotbalové národní ligy. Nechyběl na ní ani primátor města Opavy Martin Víteček. Společně s ním odpovídali na dotazy novinářů také předseda představenstva Marek Hájek, předseda dozorčí rady Libor Witassek, členové představenstva Milan Kolář s Michalem Kokoškem, generální manažer Alois Grussmann, trenér Jan Baránek a kapitán týmu Zdeněk Pospěch.

„Jsem rád, že v klubu mám odborníka pana Hájka, s kterým konzultujeme řadu věcí, včetně toho, kterým směrem by měl klub směřovat. Klub má být veden odborně a ne politicky,“ řekl primátor města Opavy Martin Víteček.

„Jsem rád, že se nám podařilo upgradovat a rozšířit představenstvo a dozorčí radu o lidi, kteří budou pro fotbal přínosem. Například pan Witassek nám svou odborností může výrazně pomoci v ekonomických procesech a P. R. a marketingu,“ uvedl předseda představenstva SFC Marek Hájek. „Chceme, aby se image fotbalu vylepšila,“ dodal.

Předseda představenstva promluvil i směrem k budoucnosti. „Věřím, že s novými lidmi v představenstvu a dozorčí radě se nám podaří posunout klub během jednoho roku až dvou let výše. Máme také zájem dostat klub během dvou tří let po sportovní stránce tam, kde by se mohl ucházet o postup do první ligy,“ pokračoval Hájek.

Slovo si vzal také nový předseda dozorčí rady Libor Witassek: „Děkuji všem, že se tady neřeší politika, ale marketing a věci týkající se klubu. Chceme SFC udělat transparentní pro sponzory. Chceme, aby značka SFC byla značkou solidní a respektovanou a aby neprovozovala neetické aktivity. Během března a dubna chceme představit nové produkty pro partnery, kteří reklamu nakupují. Momentálně je jich dvacet a chceme jejich počet rozšířit.“

Na tiskové konferenci se také řešila otázka nového multifunkčního areálu, který vznikne v areálu stadionu SFC. „Je skvělé, že se město zaměřilo na sportoviště. To, které vznikne místo staré plechové haly a na místě za tribunou, bude nejen pro fotbalisty, ale také pro veřejnost. Dojde také k výměně povrchu v Kylešovicích,“ vyjmenoval Marek Hájek.

Na řadu přišla také sportovní stránka. Opava během zimní přestávky získala nové hráče, a to Tomáš Jursu, Jakuba Habusta, Martina Vojtěška, Petra Vaška, Václava Jurečku a Adama Kušnera. „Chtěli jsme udržet Petra Ševčíka, bohužel Olomouc byla proti,“ uvedl generální manažer SFC Alois Grussmann. „Problém, který nás v současné době trápí, je velká marodka. Není vyloučeno, že bychom sáhli ještě k posílení,“ přiznal generální manažer.

Opavu čeká v pátek premiéra v Ústí nad Labem. „Všichni se těšíme. Už první kola napoví, jak na tom jsme. Chtěli bychom hrát dobrý fotbal, který se bude líbit divákům,“ pronesl kapitán týmu Zdeněk Pospěch.

Video z tiskové konference lze zhlédnout na internetových stránkách našeho mediálního partnera www.opavsky.denik.cz.


sdílet