Devatenáctka hraje o udržení v první lize

12. 6. 2015
Redakce

O P A V A - Zápas pravdy čeká v <b>sobotu od 11 hodin</b> naši devatenáctku na hřišti U koupaliště. V odvetě baráže o první dorosteneckou ligu podruhé během několika dní změří síly s Kroměříží. První vzájemné klání skončilo vítězstvím opavských mladíků.

Zhruba čtvrthodiny před koncem ho zajistil skórující Češek, který posunul balon do sítě po standardce Rolného. Vzhledem k tomu, že v baráží platí pohárová matematika, Slezskému FC stačí k setrvání v naší nejvyšší soutěži i remíza. Hosté bezpodmínečně musí vstřelit gól, jestliže chtějí pomýšlet na nakouknutí mezi tuzemskou dorosteneckou elitu.

„Víme, že nás čeká rozhodující utkání. Očekávám velmi těžký zápas, v němž na trávníku musíme odevzdat maximum,“ popisoval kouč opavské devatenáctky Alois Skácel, kterého těšilo, že jeho svěřenci v minulém vzájemném utkání uhráli nulu vzadu, méně pak už několik neproměněných tutovek: „Podle mého mohou zítra rozhodovat detaily. Uvidíme, co s hráči udělá počasí, protože má být vedro.“

Opavané zminula vědí, že síla soupeře tkví na krajích hřiště a v osobních soubojích. Kroměříž spoléhá na několik hráčů, kteří se mohou pyšnit třetiligovými zkušenostmi.

Slezský FC nebude mít k dispozici kompletní kádr. Do zápasu stoprocentně nezasáhne zraněný Roman Kirschner, zdravotní patálie pak nepustí do hry také talentovaného středopolaře Jakuba Janetzkého.


sdílet