Přípravky Slezského FC obsadily dvanácté místo v republice

16. 6. 2015
Redakce | FOTO: Josef Štěpán

O P A V A - Během posledních čtyř víkendů měly naše přípravky napilno. Zúčastnily se totiž třetího ročníku série turnajů – Ondrášovka Cupu. Fotbalová veřejnost ho vnímá jako nepsané republikové mistrovství mezi přípravkami.

V letošním roce se turnaje konaly ve čtyřech městech. Kategorie U-8 se představila v Táboře, U-9 v Plzni, U-10 v Benešově a jedenáctka pak v Ústí nad Orlicí. Každého ze čtyř turnajů se zúčastnilo sedmadvacet stejných družstev. Jedno si pak účast mezi elitou zajistilo v kvalifikačních turnajích.

Výsledky z jednotlivých turnajů se sčítaly. V konečném součtu tedy naše mladé naděje obsadily krásné dvanácté místo. Celkovým vítězem se stala pražská Sparta.

„Už samotná účast na tomto turnaji je oceněním práce trenérů mládeže, snahy všech dětí v tréninku a podpory jejich rodičů. Jedná se o sérii turnajů, která má mezi lidmi věnujících se fotbalu zvučné jméno. Účastní se jich totiž ta nejlepší družstva z celé ČR, která byla letos doplněna o slovenský tým MŠK Žilina,“ vysvětloval vedoucí trenér přípravek Slezského FC Jan Hruška.

„Celkové umístění je jen příjemným bonusem, navíc jsme se díky tomu zároveň kvalifikovali pro další rok. Teď budou mít kluci prázdniny, ale další sezona se rozeběhne už v srpnu. Po prázdninách chystáme náborové akce pro kluky narozené v letech 2009 až 2010, kterým se budou věnovat trenéři ve fotbalové školičce SFC Opava,“ doplnil.

Týmové fotografie

Přípravka U-11

Přípravka U-10

Přípravka U-9

Přípravka U-8



Foto: Josef Štěpán


sdílet