MŠK Žilina 2–1 SFC Opava

12. 1. 2013
Redakce

Slezský FC Opava má za sebou první zimní přípravné utkání. V něm se představil na hřišti úřadujícího slovenského mistra.

Opavský tým odcestoval na Slovensko s jednou změnou oproti původní nominaci. „Tomáš Mrázek měl drobné problémy s kolenem a dostal dva dny volna. V pondělí by se ale měl zapojit zpět naplno do přípravy,“ řekl k absenci opavského útočníka Jaroslav Kolínek. Tomáše Mrázka v sestavě nahradil Radovan Lokša.

Na umělé trávě ve Strážově, kde sídlí fotbalová akademie žilinského klubu, se hráči Slezského FC nechali zaskočit rychlým úvodem domácích. Nejprve v osmé minutě špatnou rozehrávkou nabídli soupeři šanci ke skórování, kterou využil Guba. O pět minut později přidali domácí druhou branku, když se po chytré kombinaci v pokutovém území prosadil Barčík.

Opavským fotbalistům se následně podařilo zklidnit hru a po dobré spolupráci mezi Hynkem Prokešem s Václavem Jurečkou si vytvořili několik slibných příležitostí. Žádná z nich však gólovým úspěchem neskončila, a tak první poločas skončil 2–0 pro Žilinu.

Do druhé půle vyběhla na hřiště druhá opavská jedenáctka. Zatímco domácí hrozili především ze standardních situací, hráči Slezského FC pokračovali ve vytváření nadějných příležitostí, ale scházel jim klid v koncovce.

Svým důrazem na obranu soupeře platil Martin Neubert, jenž se dočkal zasloužené trefy. Deset minut před koncem zápasu si naskočil na rohový kop Zdeňka Partyše a přesnou hlavičkou překonal žilinského brankáře. Opavané mohli dát i více branek, ale na vyrovnání už nedosáhli. Po přímém kopu Lumíra Sedláčka zasahoval domácí golman, v závěru utkání Jakub Swiech po dalším rohovém kopu poslal míč hlavou nad břevno branky soupeře.

David Vavruška sledoval své svěřence z tribuny, z níž k týmu přišel až v závěru utkání. Opavu z lavičky vedli Jaroslav Kolínek a Michal Kosmál. „Na výsledky se zatím nedíváme. Hlavním pozitivem je, že jsme si proti tak kvalitnímu soupeři dokázali vytvářet gólové šance. Z tohoto pohledu naše první přípravné utkání svůj účel splnilo,“ řekl k zápasu Jaroslav Kolínek.

Fotografie ze Žiliny naleznete na oficiální stránce SFC Opava na Facebooku.

MŠK Žilina – SFC Opava 2:1 (2:0)
Branky: 8. Guba, 13. Barčík – 80. Neubert.

Sestava SFC Opava

1. poločas: Květon – Hrabina, M. Uvíra, Metelka, Schaffartzik – Zapletal, Wirth, Binar, Jukl – Jurečka, Prokeš.
2. poločas: Hampel – Šrom, Kostelný, Kuděla, Swiech – Partyš, Kašný, Sedláček, Krčmařík – Lokša, Neubert.

Sestava MŠK Žilina

1. poločas: Krnáč - Angelovič, Mravec, Fótyik, A.Ceesay - Škriniar - Barčík, Škvarka, Nunes - Káčer, Guba.
2. poločas: LeGiang - Kadlec, Kubena, Leitner, Ondráš - Pečovský - Gergel, Paur, Lupčo - Mihalík, Čmelík.

Hodnocení trenéra


sdílet