SFC Opava 2–1 FK Fotbal Třinec

19. 1. 2013
Redakce

Opavští fotbalisté uspěli v přípravném zápase s týmem Třince. Obě branky Slezského FC vstřelil David Jukl, který je v klubu na zkoušce ze Zbrojovky Brno.

Hráči Slezského FC vstoupili do zápasu tlakem, který přinesl gólové vyústění hned ve 4. minutě, kdy se David Jukl prosadil umístěnou střelou z hranice pokutového území.

Střelec první branky nastoupil v útoku s Radovanem Lokšou, a právě tato dvojice činila největší problémy obraně soupeře. Lokša dvakrát vyzkoušel pozornost brankáře Bruka střelou ze střední vzdálenosti. Kromě toho po chytrém centru Jukla z levé strany v dobré pozici jen těsně nedosáhl na míč.

Ve 25. minutě dal Slezský FC svůj druhý gól po povedené kombinaci hned několika hráčů. Radovan Lokša nejprve podržel míč na polovině hřiště a předal míč navrátilci Ondřeji Fickovi u levé postranní čáry. Ten přihrávkou našel ve středu hřiště Lumíra Sedláčka, který ihned vyslal do náběhu Radovana Lokšu. Opavský útočník utekl třinecké obraně, naservíroval míč před bránu Davidu Juklovi a Opava vedla 2–0.

Třinec poprvé zahrozil po půlhodině hry, kdy v krátkém sledu dva jeho hráči nevyužili dobré pozice ke skórování. Vstřelit gól se hostům podařilo až na třetí pokus, když Dennis Christu hlavičkou přehodil brankáře Květona a ani snaha Jana Schaffartzika o odvrácení gólu v opavské síti nebyla úspěšná.

Ve 41. minutě hlavičkoval Lokša po rohu Sedláčka vedle třinecké brány. O minutu později musel ze hry kvůli zranění kolene odstoupit Lukáš Krčmařík, na hřišti jej nahradil Petr Uvíra.

Druhý poločas žádnou branku nepřinesl, ale po klidnějších prvních dvaceti minutách bylo šancí k vidění dostatek. Po standardní situaci v 64. minutě našel František Metelka přihrávkou Jakuba Swiecha, jenž hlavičkou orazítkoval břevno třinecké branky.

O pár minut později zahrozil na druhé straně Třinec, v jasné gólové příležitosti se objevil Eismann, ale David Hampel výborně vyběhl a střelu třineckého hráče zneškodnil.

Následně po centru Zdeňka Partyše z přímého kopu nebezpečně hlavičkoval Hynek Prokeš, brankář Buba jeho pokus nadvakrát chytil.

V 83. minutě opět zachránil opavský tým Hampel. Na pravé straně utekl obraně Vlachovič, ale opavský brankář jeho střelu z vnitřku pokutového území vyrazil.

Vzápětí se z branky málem radoval opavský tým, když se na útočný výlet vydal střední obránce Metelka a po zpětné přihrávce Jurečky trefil tyč třinecké branky.

Závěr utkání už žádné další příležitosti nepřinesl, Slezský FC tak po výhře 2–1 zaznamenal druhé vítězství v řadě.

SFC Opava – FK Fotbal Třinec 2:1 (2:1)
Branky: 4. a 25. Jukl – 33. Christu.

Sestava SFC Opava

1. poločas: Květon – Hrabina, M. Uvíra, Kuděla, Schaffartzik – Krčmařík (42. P. Uvíra), Binar, Sedláček, Ficek – Jukl, Lokša.
2. poločas: Hampel – Zapletal, Kostelný, Metelka, Swiech – P. Uvíra, Kašný, Vybíral, Partyš – Jurečka, Prokeš.

Sestava Třince

Bruk (46. Buba) - Sporysz (46. Zowada), Teofil, Švec, Lisický - Malíř (46. Klimas), Hupka (46. Motyčka), Joukl (46. Onuchukwu), Dawid, Eismann - Christu (46. Vlachovič).

Hodnocení trenérů

Pozápasové rozhovory s trenéry se nacházejí na webu Deníku.

Fotografie

Fotogalerii ze zápasu naleznete na webu Deníku a také na webu opavských fanoušků.


sdílet