Zimní příprava odstartovala. Z týmu čiší odhodlání, říká kouč Skuhravý

4. 1. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek

Opava – Už je to tady! Opavští fotbalisté zahájili zimní přípravu. Na prvním tréninku nechyběly ani tři nové tváře. Záložníci David Puskáč z Petřkovic a polský fotbalista Bartosz Biel, který naposledy působil ve třetí nejvyšší polské soutěži. S áčkem se připravuje také kapitán devatenáctky Adam Rychlý.

„Už od poloviny prosince jsem se na přípravu těšil. Předem bych chtěl fanouškům popřát vše nejlepší a hlavně zdraví v roce 2017,“ říká na úvod trenér Slezského FC Roman Skuhravý.

První trénink si tým odmakal na umělé trávě v Chlebičově. „Začneme hned zostra, odpočinku jsme měli dost,“ zvážněl kouč. O tom, že svá slova myslí vážně, svědčí fakt, že Opava bude trénovat i o víkendu. Ke dvěma možným posilám dodává: „Kluci jsou u nás zkoušce, ale z toho, co jsem viděl, mají oba našlápnuto k tomu, aby se stali opavskými hráči.“

Na otázku, zda ještě někdo nový přijde, Roman Skuhravý odpovídá: „Uvidíme. Naši velkou sílu vidím v tom, že tým zůstal pohromadě. Čiší z něj velké odhodlání a to vnímám jako velké pozitivum.“

Na úvodním tréninku nechyběli ani marodi Zdeněk Pospěch s Tomášem Smolou. Polský záložník Bartosz Biel, mimochodem fanoušek Slasku Wroclaw, byl z opavského prostředí nadšený. „Jsou tady výborné podmínky pro fotbal. Tým hraje nahoře druhé ligy. Jsem rád, že tady mohu být. Vím, že fanoušci mají družbu se Slaskem, který dobře znám. Na jeho zápasy chodím. Bydlím totiž třicet minut od Wroclawi,“ prozrazuje.

Odchovanec karvinského fotbalu David Puškáč sice okusil druhou ligu už v šestnácti, ovšem poslední půlrok strávil v třetiligových Petřkovicích. „Představoval jsem si vývoj své kariéry jinak, ale stalo se. Zájem Opavy mě potěšil. Jednání generálního manažera a trenéra byla velmi korektní. Chci v Opavě uspět a dostat se zpět nahoru,“ hlásí David Puškáč.

Program zimních přípravných utkání SFC

14. ledna: Zlín – SFC Opava, 11.00 (Vršava)
14. ledna: Zlín – SFC Opava, 13.00 (Vršava)
21. ledna: Senica – SFC Opava, 12.00 (Senica)
25. ledna: SFC Opava – Vítkovice, 11.00 (Opava-Kylešovice)
28. ledna: Zbrojovka Brno – SFC Opava, 11.00 (Brno)
4. února: Górnik Zabrze – SFC Opava, 13.00 (Zabrze)
8. února: Odra Opole – SFC Opava, 16.00 (Opole)
11. února: Karviná – SFC Opava, 10.00 (Karviná)
18. února: Nitra – SFC Opava, 11.00 (Uherský Brod)
25. února: SFC Opava – Skalica, 17.00 (Městské sady)

Časy výkopů se mohou změnit.


sdílet