David Puškáč si odbyl premiéru proti Opavě, teď za ni chce hrát

7. 1. 2017
Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek

Opava – Poprvé si druhou ligu zahrál už v šestnácti letech shodou okolností proti Opavě. Skvěle nastartovanou kariéru ale David Puškáč nerozvinul podle svých představ. Teď má před sebou odchovanec karvinského fotbalu novou šanci pod opavským koučem Romanem Skuhravým.

Podzimní část odkopal rychlonohý záložník v třetiligových Petřkovicích, kde byl s osmi góly nejlepším střelcem mužstva.

„Nevím, jakou mám v Opavě výchozí pozici. Beru to, že jsem na zkoušce. Chci se během ní o místo v sestavě poprat a přesvědčit trenéra,“ má jasno David Puškáč. Půlrok v Petřkovicích se mu povedl, na stole měl i jiné nabídky. „Něco bylo, ale rozhodl jsem se pro Opavu. Jednání generálního manažera a trenéra bylo hodně korektní. Z obou jsem cítil zájem, bylo to pozitivní. Jejich názory se potkávaly s mou představou,“ podotkl třiadvacetiletý fotbalista.

Byla to právě proti Opavě, kdy si už v šestnácti letech odbyl premiéru ve druhé lize. „V hlavě mi to problesklo. Vím, že jsme vyhráli, ale přesný výsledek si nepamatuji,“ přiznal David Puškáč.

Když v šestnácti letech poprvé nastoupil do druhé ligy. Věřil, že se posune dál, ale nestalo. „Očekávání jsem měl určitě jiné. Když hrajete v šestnácti druhou ligu, čekáte, že se to bude vyvíjet jinak. Měl jsem ale zdravotní problémy, což odrazilo do mých výkonů. Chci se porvat o to, abych se posunul nahoru a hrál druhou ligu,“ pokračuje v povídání odchovanec karvinského fotbalu, jenž má za sebou taky štaci v olomoucké Sigmě.

„Bylo to roční hostování. Moc se nepovedlo, očekávání obou stran bylo jiné. Vybral si mě trenér Kalvoda, který v Karviné působil, znal mě. Mé výkony ale nebyly takové, abych se prosadil. V sedmnácti jsem odešel do neznámého prostředí, kde jsem byl sám a příliš jsem to nezvládl. Teď jsem ale silnější a odolnější,“ je si jistý šikovný záložník.

Nyní má šanci říct si o místo ve Slezském FC.


sdílet