Mladší dorostenci vyhráli přípravné zápasy v Praze

5. 3. 2013
Redakce

V minulém týdnu absolvovali naši mladší dorostenci zájezd do Prahy, kde sehráli dva přípravné zápasy proti mužstvům Bohemians Praha 1905 a Dukly Praha.

Na cestu do hlavního města se vydali netradičně vlakem a v úterý ráno vyrazili z opavského nádraží směr Praha. Odpoledne na umělé trávě v Šeberově sehráli první dvojzápas proti pražským Bohemians 1905. V prvním utkání vyhrála naše sedmnáctka 4:2 a po nich i šestnácka v poměru 3:1.

Druhý den se na umělé trávě Mikulova utkali v druhém dvojzápase proti svým vrstevníkům z Dukly Praha. Obě utkání skončila vítězstvím Slezského FC. Sedmnáctka vyhrála 2:1, šestnáctka 7:3. Po utkáních čekala naše hráče už jen cesta vlakem zpět do Opavy.

SFC Opava U16

Bohemians Praha 1905 U 16 – SFC Opava U16 1:3 (1:1)
Branky Opavy:
Helebrand A., Džemla, Said Sámir.
Sestava Opavy: Kotala (41. Muczka) – Helebrand M., Tesařík, Vitoul (41. Kuzník), Said Sámir – Berger, Večerek – Adamovský (41. Oberherr), Helebrand A. (65. Harazin), Petzuch (16. Kolísek) – Harazin (41. Džemla). Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Deseyve.

FK Dukla Praha U16 – SFC Opava U16 3:7 (1:2)
Branky Opavy: Helebrand A. 4, Rybenský 2, Harazin.
Sestava Opavy: Muczka (41. Kotala) – Helebrand M. (48. Džemla), Tesařík, Vitoul (41. Kuzník), Kolísek – Berger (67. Helebrand M.), Večerek (62. Vitoul) – Rybenský (41. Oberherr, 64. Rybenský), Helebrand A., Said Sámir – Adamovský (41. Harazin). Trenéři: Radomír Hlaváč a Petr Deseyve.

Hodnocení trenéra Radomíra Hlaváče:

Byla to pro nás dobrá konfrontace proti mužstvům z Čech, se kterými se v soutěži nepotkáváme. Snažíme se utkávat se v přípravných zápasech se soupeři ze Slovenska, Polska a Čech, abychom mohli porovnávat naši výkonnost s těmito mužstvy.

Výsledkově jsme v těchto utkáních obstáli. My se ale soustředíme na konfrontaci stylů hry a porovnání individuálních výkonů našich hráčů s hráči soupeře. Z tohoto pohledu byl pro nás zájezd do Prahy na dvojzápas velice prospěšný. Kluci si užili i netradiční cestu vlakem. Škoda jen, že jsme neměli větší časový prostor na prohlídku Prahy.

SFC Opava U17

Soupiska Opavy: K. Lasák, R. Boček – M. Sakmar, T. Pavelek, T. Němec, J. Kučerák, J. Košárek – D. Machura, D. Šindler, R. Hendrych, L. Češek, M. Račanský, S. Šujan, Z. Šemro, J. Jombik, M. Němčík, R. Kolig.

Hodnocení trenéra Pavla Vaigla:

První zápas nás čekal v „Šeberovském Ďolíčku“, kde jsme odehráli kvalitní utkání s Bohemians. Zprvu se projevovala drobná tréma, či spíše respekt k soupeři, a snad to byl i hlavní důvod prvního gólu v naší síti ve 20. minutě. S postupem času jsme přidali úplně ve všech činnostech a vyrovnávací gól Šindlera hlavou byl nejen vyvrcholením našeho úsilí v prvním poločase, ale též výzvou do toho druhého.

Přidali však také hráči Bohemians a my jsme se nechali zaskočit gólem již ve 41. minutě z perfektně provedeného přímého kopu. Náš veskrze týmový výkon však skutečně gradoval a už ve 45. minutě jsme gólem Šemra srovnali. V 50. a 58. minutě se znovu o gólový příděl postarali Šindler a Šemro, kteří zhodnotili výborný výkon celého týmu. Jedinou špatnou zprávou bylo vážné zranění předloktí Tomáše Pavelka, kterému všichni přejeme brzké uzdravení.

První den jsme završili procházkou večerní Prahou, dali si regeneračně-meditativní hodinku a ubrali se k připravenému noclehu na ZŠ-Květnového Vítězství. Ráno jsme vyrazili na utkání s Duklou Praha na „Mikulku“.

Přicházeli jsme sice s drobným zbytkem únavy, avšak natěšeni na dalšího pražského soupeře. Podle toho také vypadal i úvod. Začali jsme s velkým odhodláním a hráče Dukly jsme v mnoha fázích i přehrávali, jenže slabá střelecká aktivita nám stála v cestě ke vstřelení prvního gólu.

Ve 20. a záhy nato ve 24. minutě už byli Hendrych a Kučerák bezchybní, ale hlavně odvážní, a tak jsme se jejich brankami dostali do vedení. V dalším průběhu utkání jsme chtěli navýšit vedení, avšak dostavující se únava mnoha našich hráčů, především navrátilců po nemoci či zranění, převyšila chtění.

Toto utkání mělo kvalitní průběh se spoustou pohledných kombinací i dalších herních a taktických prvků s vysokým kondičním nasazením na obou stranách, a to vše ve velmi přátelské atmosféře – nejen na hřišti.

Závěrem musím podotknout, že zmíněná pozitivní atmosféra nás provázela celým našim „putováním“ a že nám mezi Pražáky bylo skutečně HÉJ.

Fotografie


sdílet