Souboj dvou aspirantů na postup: Opavští se představí v Opole

5. 2. 2018
Redakce

Opava – Zajímavá přípravná bitva bude k vidění ve středu v polském Opole. Stejně jako Opava i domácí Odra bude na jaře usilovat o postup do nejvyšší soutěže. Polský výběr je navíc nováčkem ve druhé lize.

Odra je v letošním ročníku druhé nejvyšší polské soutěže příjemným překvapením. Tým trenéra Miroslawa Smyly nasbíral během podzimní části 34 bodů, což je jen o jeden méně něž má vedoucí Chojniczanka.

„Jsme druzí a kdybychom jen neremizovali v posledním zápase 1:1, mohli jsme přezimovat jako první. I tak jsou ale všichni spokojení. Možná trošku i namlsaní, mluví se o Ekstraklase, tak uvidíme. Navíc se tam má do dvou nebo tří let stavět nový stadion, takže by postup asi chtěli. Takových klubů je ale víc. Postoupit chce třeba osm týmů, liga je strašně vyrovnaná. Bude se bojovat do posledního kola,“ říká jedna z opor polského celku, ex-olomoucký záložník Jakub Habusta, který mimochodem v minulosti hrával také za Opavu.

V Opole není jediným českým zástupcem. Společnost mu dělá bývalý hráč Vítkovic, Hlučína a Karviné Václav Cverna. Ještě během podzimu s nimi v kabině sedával i šestatřicetiletý Japonec Daisuke Matsui, ten ale v zimní přestávce přestoupil do Jokohamy.

Utkání v Opole má výkop ve středu 7. února od 11 hodin.


sdílet