Miniškolička Slezského FC má za sebou minitriangl

27. 2. 2018
Redakce

Opava – Miniškolička Slezského FC ročníku 2011 má za sebou minitriangl. Ten se odehrál v hale SFC. Kromě dvou opavských výběrů na něm startovali ještě Poruba a FC Slavoj Bruntál.

„Další z povedených trianglů, které preferujeme oproti turnajům, na kterých hraje spousta mužstev a hry samotné je časově stejně jako v případě trianglu,“ pochvaloval si jeden z trenérů miniškoličky SFC Lumír Sedláček.

„Pro děti v tomhle věku je samotný triangl velký zážitek, což je nejpodstatnější. Absolutně neřešíme výsledek, důležitá je pro nás přirozená radost z každé povedené kličky a dalších individuálních činností, kterým se věnujeme v tréninku,“ pokračoval bývalý ligový záložník.

„Na trianglech se rovněž snažíme nastavit pozitivní povzbuzování rodičů a minimalizovat jejich koučování svých dětí což je bohužel současný nešvar fotbalu. A pro mě samotného je nejdůležitější fakt, že nám tady nikdo nefotí a neskautuje děti, jak se pomalu na turnajích stává pravidlem již od nejmenších dětí. Velice kladně musím ohodnotit spolupráci s FC Slavoj Olympia Bruntál, jejíž trenéři mají totožné nastavení jako my a opravdu si triangl přijdou užít bez tlaku na výsledek,“ uzavřel Lumír Sedláček.


sdílet